100 kilograma marihuane zaplenjeno na Ibarskoj magistrali!

Izvor: Kurir, 28.Mar.2014, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

100 kilograma marihuane zaplenjeno na Ibarskoj magistrali!

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje

KRAGUJEVAC - Nisu pružali otpor!

Albanac D. F. (53) i Srbin V. G. (31) iz Peći uhapšeni su u četvrtak uveče na Ibarskoj magistrali kad su pokušali da prokrijumčare više od 100 kilograma marihuane.

Kako je saopštila policija, oni su drogu s Kosova nameravali da rasture po centralnoj Srbiji.

Upali u zasedu

- Još ranije smo imali operativna saznanja o njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << planu, pa smo im, uz pomoć beogradskih kolega, postavili „čeku“ na potezu između Lazarevca i Beograda.

Vešto smo kamuflirali zasedu, jer je D. F. bio „čistač“ i u „ford fijesti“ je išao ispred kombija, kojim je upravljao V. G., sa zadatkom da upozori kompanjona ako na putu bude policija. „Sklonili“ smo najpre D. F., a zatim zaustavili i kombi „folksvagen“, u kome je bio V. G.

U specijalnom bunkeru kombija pronašli smo 94 paketa presovane marihuane, ukupne težine 101,5 kilograma - iznosi detalje akcije Kurirov izvor iz kragujevačke policije.

Vrednost 200.000 evra

Stručnjaci procenjuju da bi ta količina zaplenjene droge na tržištu dostigla vrednost oko 200.000 evra. Inače, D. F. i V. G. nisu pružali otpor prilikom hapšenja. Oni su sprovedeni u kragujevačku policiju, gde im je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.