Hyundai razmišlja o karavanskom i20

Izvor: Nacionalna klasa, 28.Okt.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hyundai razmišlja o karavanskom i20

Hyundai bi mogao da proširi svoju ponudu u Evropi karavanskom verzijom svog subkompakta i20 kako bi se nadmetao sa karavanskim verzijama modela Škoda Fabia i Peugeot 208.

Hyundaijev šef dizajna u Evropi Tomas Burkle (Thomas Buerkle) izjavio je da ovaj korejski proizvođač razmišlja o dodavanju nove karoserijske varijante za drugu generaciju modela i20, nedavno predstavljenu na salonu automobila u Parizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << .

Burkle je rekao da segment subkompakta postaje sve značajniji pošto kupci kompaktih automobila sve češće prelaze na ovu formu, a da Hyundai namerava da odgovori na zahteve tržišta, preneo je Auto njuz (Auto News). Zvaničnik Hyundaija dodao je da bi karavanski i20 mogao da ima tradicionalnu formu ili da bude mešavina karavana i shooting break stila u varijantama sa tri i pet vrata.

On je odbio da komentariše da li će Hyundai lansirati i krosover zasnovan na modelu i20. Prodaja subkompaktnih krosovera poput Renaulta Captur i Opela Mokka u porastu je u Evropi. Hyundai je predstavio subkompaktni koncept Intrado na salonu automobila u martu u Ženevi.

Hyundai je prodao 52.612 primeraka i20 u Evropi u prvih osam meseci ove godine, što je manje za 4% nego u istom periodu prošle godine, prema podacima kompanije za tržišne analize JATO Dynamics. Najprodavaniji automobil ovog segmenta do avgusta je bio Ford Fiesta sa 204.507 prodatih primeraka.

Portparol Hyundaija rekao je da i20 čini oko 18% prodaje ove marke u Evropi, u poređenju sa oko 22%, koliko iznosi prosek za brendove sa masovnom proizvodnjom koji nude subkompakt.

Burkle je rekao da njegov dizajnerski tim u nemačkom Ruselshajmu od početka učestvuje u kreiranju nove platforme za i20 kako bi osigurao da njegove proporcije budu pravilne. “Odlučili smo da ga učinimo širim, produžimo međuosovinski razmak i spustimo liniju krova da bi imao bolje proporcije i upečatljiviji izgled”.

Analitičarska kompanija Inovev iz Pariza procenjuje da bi novi i20 mogao da dostigne godišnju prodaju u Evropi od 100.000 do 120.000 jedinica, sa oko 80.000 prošle godine.
Pogledaj vesti o: Peugeot,   Pariz

Nastavak na Nacionalna klasa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.