Dva poznata auto-brenda povlače pola miliona vozila: Parkirajte dalje od kuće

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 10:42

Dva poznata auto-brenda povlače pola miliona vozila: Parkirajte dalje od kuće

Hyundai i Kia poručili su vlasnicima 500.000 putničkih automobila i SUV vozila u Sjedinjenim Državama i Kanadi da ih parkiraju napolju i dalje od zgrada zbog mogućeg kvara koji može uzrokovati da se vozila spontano zapale čak i kada je motor isključen.

Kia America i Hyundai Motor America, na osnovu zahteva Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaj na auto-putevima (NHTSA), povlače ukupno skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pola miliona vozila zbog mogućeg kvara koji bi mogao uzrokovati požar,.

Kako se navodi u saopštenju, primećeno je da upravljački modul ABS sistema može izazvati kratak spoj i možda prouzrokovati požar u motornom prostoru. Čak i ako je motor isključen.

Hyundai je izdao opoziv za modele Santa Fe (2016-2018.), Santa Fe Sport (2017-2018.),Santa Fe XL iz 2019. i Tucson (2014-2015.).

Kia povlači limuzine K900 (2016-2018.) i SUV modele Sportage (2014-2016.).

Hyundai ukupno povlači 357.830 vozila, a Kia 126.747 vozila.

Oba proizvođača automobila kažu kako se vozila i dalje mogu koristiti, ali preporučuju vlasnicima da ih parkiraju na otvorenom i dalje od drugih vozila ili objekata.

Serviseri će pregledati upravljački modul ABS-a i po potrebi ga zameniti novim. Čitava servisna akcija je, naravno, bez ikakvih troškova za vlasnike.

Kako navodi NHTSA, Hyundai je potvrdio osam, a Kia tri požara na vozilima zbog problematičnog ABS modula, koji na sreću nisu doveli do udesa, kao ni do povreda putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Hyundai

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.