Honda obustavlja prodaju Civica Type-R, ne mogu da proizvedu dovoljno vozila

Izvor: B92, 21.Jan.2023, 19:35

Honda obustavlja prodaju Civica Type-R, ne mogu da proizvedu dovoljno vozila

Japanski proizvođač obaveštava da je primoran da prestane da primaju narudžbine za novi Civic Type-R na neodređeno vreme.

Čim je izašao na tržište, novi Civic Type-R je bukvalno razgrabljen. Liste čekanja su se maksimalno produžile, čak i u Japanu, gde se na isporuku automobila čeka više od godinu dana.

Honda je odlučila da tome stane na kraj, ali ne povećanjem proizvodnje, već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povlačenjem modela iz asortimana.

U svom saopštenju navode da je model dobro prihvaćen, ali da zbog poremećenih lanaca snabdevanja, pandemije i nestašice poluprovodnika ne mogu da predvide buduću proizvodnju.

U Hondi se stoga fokusiraju na ispunjavanje postojećih porudžbina. I to ne samo u Japanu, gde se sportski Civic čekao više od godinu dana, već i na drugim tržištima. Na primer, u Australiji se na isporuku čeka više od 18 meseci.

Honda Civic Type-R se takođe proizvodi u fabrici Jori u Sajtami u Japanu, dok motori dolaze iz američkih pogona u Ohaju.

Novi Tipe-R premijerno je predstavljen u julu prošle godine. I dalje ga pokreće 2.0 turbo, sada sa 330 KS i 420 Nm, a pogon je na prednje točkove. Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Civic Type-R u Japanu startuje od 35.750 evra, u Americi je početna cena oko 40.600 evra, a u Nemačkoj 55.500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Honda obustavlja prodaju Civica Type-R

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2023

Japanski proizvođač obavještava da je primoran da prestane da primaju narudžbine za novi Civic Type-R na neodređeno vrijeme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.