BAJKERI POŠLI PUT KOSOVA NA BAJK ROK MISIJU

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAJKERI POŠLI PUT KOSOVA NA "BAJK ROK MISIJU"

BEOGRAD - Bajkerski karavan pošao je put Kosova i Metohije na humanitarno-kulturnu "Bajk rok misiju", u okviru koje će se večeras u Kosovskoj Mitrovici održati rok koncert.

Više stotina bajkera okupilo se ispred Doma Narodne skupštine odakle su pošli ka Kosovu i Metohiji, a ukupno će ih u južnu srpsku pokrajinu stići oko 1.500, jer će se ljubiteljima dvotočkaša okupljenih u Beogradu pridruživati tokom puta i oni iz svih delova Srbije, ali i zemalja u okruženju, a ima ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i iz Poljske, Rusije...

Predsednik organizatora misije - "Harli - Dejvidson klub Srbija" Milić Radević rekao je novinarima da se ova tradicionalna manifestacija održava peti put, a da je generalni sponzor "NIS" obezbedio gorivo za sve motocikliste učesnike.

Radević je naveo da će se koncert održati u Kosovskoj Mitrovici, a da se planira i da se u narednim danima ode do Gazimestana i posete i drugi delovi Kosova i Metohije.

- Ovo je naš mali jubilej, jer već petu godinu organizujemo ovu manifestaciju. Cilj misije je humanitarni, da posetimo našu braću na Kosovu i Metohiji - rekao je Radević.

On je istakao da bajkeri pomažu do sada 21 dete sa Kosova i Metohije, da ta deca dolaze u Beograd ili se kod njih odlazi više puta godišnje i pomaže im se oko školovanja i dodao da će i drugoj deci sa tih prostora pomagati u školovanju i razvoju uopšte.

Prema njegovim rečima, svaki ulazak na Kosovo i Metohiju je pun emocija, a frontmen rok grupe "Riblja Čorba", koji će biti jedan od učesnika večerašnjeg koncerta u Kosovskoj Mitrovici, Bora Đorđević je kazao da je "Čorba" od početka učesnik ove manifestacije.

On je rekao da je cilj "da srušimo tu granicu koja ne postoji" i naveo da je uvek pri prelasku administrativne granice bilo nekih manjih problema, ali da smatra da će bajkeri i sada ispuniti svoju misiju i da će se koncert održati.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.