Stižu prve reakcije na peti deo Indijane Džonsa: Završetak filma morate videti... VIDEO

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 12:43

Stižu prve reakcije na peti deo Indijane Džonsa: "Završetak filma morate videti..." VIDEO

Na filmskom festivalu u kanu premijerno je prikazan film "Indiana Jones and the Dial of Destiny", peti deo sage o Indijani Džonsu. Zvezda filma je Harison Ford, koji je nekoliko puta tokom premijere jedva suzdržavao suze. Nakon završetka filma aplauz je trajao pet minuta, piše Variety.

Ford je na festivalu odlično dočekan, a hiljade obožavatelja su na crvenom tepihu uzvikivale njegovo ime. Nakon premijere filma, svetski mediji objavili su i prve reakcije, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << film će krajem juna počleti da se prikazuje i širom sveta.

Naime, peti film naišao je na različite reakcije nakon svetske premijere. Svi se slažu da je novi do bolji od prethodnog, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. No kritičari su složni da film ne doseže vrhunac originalne trilogije.

Filmski kritičar Piter Bredšou dao je filmu ocenu tri (od pet). U svojoj recenziji za The Guardian napisao je da franšiza "još uvek ima klasu stare škole", a završetak filma nazvao je "divlje smešnim i zabavnim".

Robi Kolin iz Telegrafa bio je kritičniji te je filmu dao dve zvezdice te je rekao da nema iskri u filmu.

Pojedinosti radnje filma ostaju u tajnosti. Poznato je da je većinom sniman u leto 2021. u Ujedinjenom Kraljevstvu. Snimanje je prekinuto kada je Ford zadobio povredu ramena. Scene u filmu snimane su u Glasgovu, Jorkširu i Londonu. Za potrebe filma, Ford je morao da s bude podmlađen.

"Ford je neverovatno nadaren i okretan i to mu je olakšalo da odglumi sve scene. Tehnologija koja je uključena u proces snimanja je sasvim druga stvar", rekao je ranije redatelj filma Džejms Mangold.

"Imali smo gomilu njegovih snimaka u krupnim planovima, srednjim, širokim, pri jakom i slabom osvetljenju... Jedan dan bismo snimili 79-godišnjeg Forda kako glumi 35-godišnjeg Indianu, a dva dana kasnije njegovo lice bi bilo u potpunosti drugačije i digitalno pomlađeno", izjavio je redatelj.

Inače, Disney je pre nekoliko meseci potvrdio da će ovaj film o Indiani Džonsu biti i poslednji deo franšize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stižu prve reakcije nakon premijere petog nastavka sage o Indijani Džonsu

Izvor: Danas, 20.Maj.2023

Na filmskom festivalu u Kanu premijerno je prikazan “Indiana Jones and the Dial of Destiny”, odnosno peti deo sage o Indijani Džonsu. Zvezda filma je Harison Ford koji je nekoliko puta tokom premijere jedva suzdržavao suze. Nakon završetka filma aplauz je trajao pet minuta, piše Verajeti, prenosi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.