SP JUNIORA: Srpski “delfini” u polufinalu

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Avg.2013, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP JUNIORA: Srpski “delfini” u polufinalu

Srbija – Australija 12:5 (0:2, 3:1, 3:0, 6:2)
Bazen u Sombatelju. Gledalaca: 200. Sudije: Švarc (Izrael), Uz (Turska). Igrač više: Srbija 13 (5), Australija 9 (3).
SRBIJA: Vitorović (4 odbrane), Tanasković 1, Maksimović 1, Vasić, Subotić 3, Stojanović 2, Mandić 3, Rašović, Ranđelović 1, Manojlović, Matković, Obradović 1, Jakšić. Selektor: Vujasinović.
AUSTRALIJA: Edli (14 odbrana), >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Ford, Pavilerd 1, Skiner, Pauer 1, Perot, Sindon 2, Trabinger, Maršal, Sinkler, Egan, Edvards 1, Kokokios. Selektor: Grenbenk.
Mladi srpski delfini su u polufinalu Svetskog juniorskog prvenstva u Sombatelju. U četvrtfinalu su opravdali ulogu favorita, savladali Australiju i u subotu će se za plasman u finale boriti sa Italijom.
Početak susreta nije najavljivao dobar epilog, jer Australijanci su posle svog prvog napada u drugoj četvrtini poveli sa 3:0. Igrala je Srbija agresivnije od početka, stvorila više šansi, ali lopta nije htela u mrežu. Realizacija je bila loša, a i golman Australije Gebrijel Edli je blistao.
Mnogo vremena je srpskim vaterpolistima trebalo da dođu do pogotka. Ali, kad su krenuli nisu znali da stanu, na vreme su se probudili. Edli je prvi put savladan tek u 13. minutu, kada je Ognjen Stojanović prekinuo dug post. Otvorio je seriju od 6:0, koju je prekinuo Pauer u prvom minutu poslednje deonice, smanjivši na 6:4.
Ali, brzo su srpski vaterpolisti kengurima ugasili nadu da će napraviti preokret. Za nešto više od četiri minuta Mandić, Subotić i društvo su postigli pet golova, pet napada za redom završili pogocima, stigli do 11:4 i rešili sve dileme.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.