Novi krosover Ford Puma debituje 26. juna

Izvor: B92, 24.Jun.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi krosover Ford Puma debituje 26. juna

Iako je Ford ovaj naziv ranije koristio za kupe vozila, nova Puma neće pripadati toj klasi automobila.

Do premijere novog Forda ostalo je 48 sati, pa je proizvođač odlučio da se oglasi još jednim "tizerom" ne bi li nas podsetio da će Puma uskoro ugledati svetlost dana:

Ford Puma je bazirana na novoj Fiesti, a pozicionirana je između modela EcoSport i Kuga. Novi krosover imaće dužinu od oko 4.200 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mm. Poređenja radi aktuelni Ford EcoSport je dug 4.017, a Kuga 4.613 mm. Iz Forda već najavljuju da će Puma imati najveći kapacitet i fleksibilnost tovarnog prostora u klasi, sa gepekom od 456 litara.

Auto takođe stiže sa 48-voltnom tehnologiju hibridnog pogona u čijoj će osnovi biti 1.0-litarski trocilindarski EcoBoost agregat sa 155 KS (114 kW).

Puma će stići na evropsko tržište do kraja godine, a proizvodiće se u Fordovoj fabrici u Krajovi, u Rumuniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.