Krosover nalik na Mustang predvodiće novu Fordovu eru

Izvor: B92, 22.Maj.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krosover nalik na Mustang predvodiće novu Fordovu eru

Ford planira da izbaci na tržište svoj prvi potpuno električni model, krosover sa prednjim pogonom sredinom 2020. godine.

Krosover nazvan Mach 1, zbog dizajna baziranog na Mustangu, biće izgrađen na C2 platformi na kojoj je nastao i novi Focus.

Ovaj kompaktni SUV kodnog imena CX430 imaće konvencionalni izgled hečbeka sa blago povišenim klirensom.

Mach 1 je samo prvi u nizu električih krosovera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima Ford planira da zameni hečbek i limuzinske varijante u bliskoj budućnosti i fokusira se na SUV segment.

Ovaj model bi trebalo da poseduje bateriju koja će mu omogićiti domet od skoro 500 kilometara na jedno punjenje, a najverovatnije će se proizvoditi u Fordovom postrojenju u Meksiku.

Ford planira da do 2022. predstavi 16 električnihautomobila, od kojih će neki biti razvijeni ekskluzivno za tržište Kine.

Američki gigant je sastavio tim inženjea pod nazivom "Tim Edison" koji je zadužen za razvoj električnih automobila, a ima značajno veću autonomiju nego što je to uobičajeno u Mičigenu.

Osim EV modela, Ford planira i uvođenje hibridnih pogona u modele poput F-150, Escape (Kuga u Evropi), Explorer i Mustang.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Krosover nalik na Mustang predvodiće novu Fordovu eru

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2018, 07:36

Ford planira da izbaci na tržište svoj prvi potpuno električni model, krosover sa prednjim pogonom sredinom 2020. godine...Krosover nazvan Mach 1, zbog dizajna baziranog na Mustangu, biće izgrađen na C2 platformi na kojoj je nastao i novi Focus...Ovaj kompaktni SUV kodnog imena CX430 imaće konvencionalni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.