Netanjahu: Ne prihvatamo sporazum koji uključuje okončanje rata, napašćemo Rafu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2024, 16:42

Netanjahu: Ne prihvatamo sporazum koji uključuje okončanje rata, napašćemo Rafu

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je danas američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu da neće prihvatiti sporazum koji uključuje okončanje rata u Pojasu Gaze, prenose izraelski mediji.
Prema rečima visokih američkih i izraelskih zvaničnika, Netanijahu je na sastanku sa Blinkemom rekao da, ako Hamas bude insistirao na okončanju rata, dogovor neće biti prihvaćen.
Takođe je naglasio da će do invazije na grad Rafa na jugu Pojasa Gaze doći i da ta operacija ne zavisi ni od čega, prenosi Tajms of Izrael.
Prethodno je portparol Stejt departmenta Metju Miler saopštio da je Blinken u razgovoru sa Netanijahuom ponovio da se SAD protive planiranom izraelskom napadu na prenaseljeni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.