Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2024, 12:52

Hronika specijalne vojne operacije za 21.05.2024.

Ruske trupe nastavljaju da napadaju položaje ukrajinskih oružanih snaga kako duž linije fronta, tako i pozadi. Ukrajisnke mete su pogođene u Velikodolinskom, Odeskoj oblasti, Harkovu, Krivom Rogu i Sumskoj oblasti. U pravcu Slobožanskog, ruske jurišne grupe probijaju odbranu OSU u centru Volčanska i na severnoj periferiji Lipca. Na celoj liniji od Lipca do Belog kolodeza izvode se sistematski vatreni udari na artiljerijske položaje i osoblje Oružanih snaga Ukrajine, smanjujući borbeni potencijal OSU u sektoru. Na donjeckom pravcu Oružane snage Rusije uspostavljaju uporište na zapadnoj periferiji Netajlova. Na jugu sela nastavljaju se borbe na području farme. U pravcu Ugledara ruske trupe su neznatno proširile zonu kontrole južno od Paraskovijevke, napredujući duž šumskih pojaseva u pravcu Konstantinovke. U pravcu Orehovska, jurišne grupe Oružanih snaga Rusije zauzele su pozicije na severnoj periferiji u ruševinama Rabotina. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vremjevski pravac: napad na Urožajnoje i Staromajorsk

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2024, 12:43

Posle pauze, ruske trupe su nastavile ofanzivu u pravcu Vremjevskog. Proteklih nedelja, artiljerija i avijacija su izvršili desetine udara po pozadinskim delovima ukrajinskih oružanih snaga, pripremajući teren za nastavak napada. U Staromjerskom, jurišne grupe su uspele da napreduju 150 metara...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.