SAD optužuju Rusiju da šalje ofanzivno oružje u svemir, Moskva odbacuje tvrdnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 12:39

SAD optužuju Rusiju da šalje ofanzivno oružje u svemir, Moskva odbacuje tvrdnje

Vašington je optužio Moskvu da je lansirala satelit, za koji američke obaveštajne službe veruju da je oružje sposobno za nadzor i napad na druge satelite, što je Rusija danas odbacila kao lažnu tvrdnju.
Američka svemirska komanda je u utorak saopštila da je Rusija lansirala protivsatelitsko oružje u isto vreme kada su SAD lansirale novi satelit u nisku orbitu, prenosi Rojters.
SAD su ranije ovog meseca ukazale na lansiranje rakete "sojuz" , sa navodno najmanje devet satelita, uključujući COSMOS 2576, tip ruske "nadzorne" svemirske letelice sa ruskog lansirnog mesta Plesec.
Prema zvaničnicima američke obaveštajne agencije lansiranje COSMOS 2576 je bilo očekivano i o tome su obavešteni...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pentagon optužuje Rusiju za lansiranje svemirskog oružja

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2024

Rusija je postavila satelit u orbitu koji je verovatno sposoban da napadne američke svemirske letelice, tvrdi sekretar za štampu Pentagona, general-major Pat Rajder.. Satelit je lansirala Moskva 16. maja, izjavio je Rajder novinarima tokom brifinga u utorak. Prema procenama Pentagona, letelica...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.