Izvor: RTS, 22.Maj.2024, 12:49

Међедовић преко Крајиновића до последњег кола квалификација за Ролан Гарос

Српски тенисер Хамад Међедовић пласирао се у последње коло квалификација за Ролан Гарос, пошто је у другој рунди победио сународника Филипа Крајиновића са 2:0 (7:5, 7:6 /7:2/). У последњем колу квалификација Међедовић ће играти против Француза Жофрија Бланкана. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Хамад Међедовић, који је тренутно 134. на АТП листи, савладао је Филипа Крајиновића, који је на 761. месту, после два сата врло равноправне и до краја неизвесне борбе.

У првом сету играло се гем за гем до резултата 3:3. Међедовић је потом направио брејк, али је Крајиновић узвратио рибрејком. Крајиновић је у десетом гему, при вођству од 5:4, имао сет лопту на сервис противника. Међедовић је успео да изједначи на 5:5, а онда је освојио још два гема и први сет добио резултатом 7:5.
Велика борба виђена је и у другом сету. Крајиновић је повео 4:2, али је Међедовић изједначио на 4:4. Крајиновић није искористио по две сет лопте у десетом и 12. гему, а победник овог дела меча одлучен је у тај-брејку. Међедовић је славио у тај-брејку са 7:2 и заслужено је стигао до победе.
Међедовић ће у последњем колу квалификација за Ролан Гарос играти против Француза Жофрија Бланкана, који је победио Хрвата Дују Ајдуковића са 7:5, 6:4.
Ролан Гарос се игра од 26. маја до деветог јуна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.