Harison Ford priznaje: Otisci Spilberga su svuda u novom filmu o Indijani Džonsu VIDEO

Izvor: B92, 26.Maj.2023, 07:08

Harison Ford priznaje: Otisci Spilberga su svuda u novom filmu o Indijani Džonsu VIDEO

Holivudski glumac Harison Ford ocenio je u intervjuu koji je dao za Politiku da je jasno da su otisci Stivena Spilberga (Steven Spileberg), iako nije bio reditelj, svuda u novom filmu "Indijana Džons i artefakt sudbine".

U razgovoru za srpski list na Kanskom festivalu, gde je premijerno prikazan "Artefakt sudbine", Ford je rekao da je reditelj Džejms Mangold >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre početka rada na petom nastavku imamo više susreta sa Spilbergom, autorom višedecenijske sage o arheologu pustolovu Indijani Džonsu. "Imamo dugu vezu Spilberg i ja, i mislim da smo Margold i ja u 'Artefaktu sudbine' pratili taj njegov DNK. Mislim da je Spilberg ovim zadovoljan kao producent. Ikreator Džordž Lukas je zadovoljan. Zadovoljan sam i ja", naveo je glumac.

Nakon izuzetno uspešne početne trilogije "Otimači izgubljenog kovčega" (1981), "Ukleti hram" (1984) i "Poslednji krstaški pohod" (1989), Džons se vratio vratio ulozi Džonsa, prepoznatljivog po šeširu, kožnoj jakni i biču, još za kod kritike i fanova mlako prihvaćeno "Kraljevstvo kristalne lobanje" (2008). Nakon pustolovina smeštenih u tridesete godine prošlog veka i potom pedesete, Džons se u "Artefaktu sudbine", u skladu sa dobom osamdesetogodišnjeg Forda, obreo u 1969. godini leta na Mesec, a društvo mu prave pomoćnica Fibi Voler Bridž, glavni zlikovac Mads Mikelsen i drugi.

Ford je ocenio da je između Džonsa i lika Voler-Bridž "jedan od najdubljih odnosa koje je serija stvorila i prikazala", dok je u radnji "Artefakt sudbine" prema Fordu "najkonkretnije prisustvo (njegove) starosti".

"I želeo sam da film bude o tome, jer je to ono čime se trenutno bavim. To me pokreće i generiše, stimuliše moju maštu. To je ono zbog čega sam na toj sceni", istakao je Ford. Prisetivši se početaka i "Otimača izgubljenog kovčega", Ford je priznao da nikada nije pomislio da će Džons trajati 40 godina, ali da su "gledaoci mislili da je moguće".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.