Glumac zarađivao 7.500 dolara po epizodi, a sad kaže da jedva preživljava: Vozim Mazdu iz 2010 VIDEO

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 08:06

Glumac zarađivao 7.500 dolara po epizodi, a sad kaže da jedva preživljava: Vozim Mazdu iz 2010 VIDEO

Glumac Luk Kuk je glumio u Netfliksovim "The Chilling Adventures of Sabrina" i "Dollface", a igrao je i sporedne uloge u nekoliko drugih filmova i serija.

Međutim, otkrio je da trenutno zarađuje jedva dovoljno da prehrani svoju porodicu, piše Page Six.

"Vozim Mazdu iz 2010. Pre toga sam vozio Ford Taurus iz 2006. Većina glumaca ne zarađuje mnogo, ustvari ne zarađuju dovoljno da bi preživeli pa se oslanjaju na 'sporedne' poslove", rekao je glumac u TikTok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << videu koji objašnjava šta mu je doneo štrajk u Holivudu.

Kuk je naglasio da ne govori o glavnim zvezdama, već o glumcima koji igraju sporedne uloge i plaćeni su po epizodi. Otkrio je koliko je zaradio od serije "Dollface", u kojoj je glumio u četiri epizode.

"Platili su mi 7.500 dolara, bez poreza, po epizodi. Deset odsto od toga ide menadžeru, deset odsto agentu i pet advokatu", otkrio je on i dodao da su njegovo lice stavili na veliki poster na jednoj od glavnim ulicama Los Anđelesa, a za to nije dobio ni centa.

"Govorim o glumcima poput mene koji se oslanjaju na sporedne uloge da bi preživeli jer volimo da radimo svoj posao i spremni smo da se žrtvujemo“, rekao je on.

Jedan od komentara na TikTok-u prozvao je Luka rekavši da je njegova navodna neto vrednost pet miliona dolara, na šta je on odgovorio:

"Da je to bio slučaj, sigurno ne bih ustajao svako jutro i išao na časove fitnesa".

Ovo je prvi put od 1960. godine da su i glumci i scenaristi u isto vreme prekinuli svoje radne obaveze

Podsećamo, posle višenedeljnog štrajka holivudskih scenarista, mnogi od onih koji oživljavaju svoje priče uključili su se u borbu za bolje plate i uslove rada. Poslednjih nedelja desetine glumaca su se solidarisali sa scenaristima na društvenim mrežama, a Američka federacija televizijskih i radijskih umetnika (SAG) objavila je da se zvanično pridružuje štrajku.

"Pošto AMPTP (Alijansa filmskih i televizijskih producenata) i dalje ne želi da ponudi fer dogovor o ključnim pitanjima od vitalnog značaja za život zaposlenih glumaca i izvođača, Generalni komitet SAG je jednoglasno podržao štrajk protiv filmskih studija i platformi za striming", rekao je na konferenciji za novinare 13. jula, izvršni direktor SAG-a i glavni pregovarač Dankan Krebtri.

To je prvi put od 1960. godine da su i glumci i scenaristi istovremeno prekinuli svoje radne obaveze i "zatvorili" Holivud. Odluka je doneta nakon što je nova runda pregovora o ugovoru sa kompanijama kao što su Amazon, Dizni i Varner Bros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.