Fordova pravda: Direktorima milioni, radnicima otkazi

Izvor: Mondo, 20.Mar.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fordova pravda: Direktorima milioni, radnicima otkazi

Američki proizvođač automobila Ford objavio je dokumenta koja pokazuju zarade čelnika kompanije za 2018. godinu, tokom koje su petorica direktora američkog giganta inkasirala 51,7 miliona evra. Istovremeno, 5.000 radnika je "višak".

Foto: MONDO/Mario Milojević

Jedan od izvršnih direktora Džim Heket zaradio je 17,8 miliona dolara, što je milion dolara više u odnosu na prihode iz 2017. godine, dok je Ford nedavno najavio da će 5.000 radnika ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bez posla.

Njegova plata je 276 puta veća od prosečne zarade radnika u "Fordu" u SAD.

AMATERI! Direktoru Gasproma plata tek deo američke

Heket je zaradio 1,8 miliona dolara od svoje fiksne zarade, dok je 12,7 miliona dolara dobio kao dividende od akcija, 2,6 miliona dolara kao deo kompenzacija podsticajnog plana, a 617.000 dolara dolazi od, kako se navodi "ostalih kompenzacija", prenosi B92.

Kako je saopšteno iz kompanije, otpuštanja su deo plana restrukturiranja poslovnih ciljeva u Evropi.

Cilj Forda je "značajno smanjenje strukturalnih troškova, smanjenje birokratije, osnaživanje čelnika i menadžera i eliminacija manje vrednog rada".

Što se tiče ostalih direktora, Bil Ford je zaradio 13,8, Bob Šenks 13,8, Džim Farli 5,9, a Džo Hajnrihs 5,8 miliona dolara.

Prosečna godišnja "kompenzacija" za stalno zaposlene radnike u Fordu je u 2018. godini iznosila 64.316 dolara.
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Direktor "Forda" dobio povišicu od MILION DOLARA, a radnici 5.000 otkaza

Izvor: Blic, 20.Mar.2019

Američki proizvođač automobila "Ford" objavio je dokumenta koja pokazuju zarade čelnika kompanije za 2018. godinu, tokom koje su petorica direktora američkog giganta inkasirala 51,7 miliona evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.