Uspeo program dobrovoljnog odlaska, bez otpuštanja u Fijatu

Izvor: Blic, 12.Jul.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeo program dobrovoljnog odlaska, bez otpuštanja u Fijatu

Direktorka "Fijata" Silvija Verneti rekla je u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem da je program dobrovoljnog odlaska radnika iz "Fijata" uspeo u potpunosti i da neće biti otpuštanja, prenosi danas RTS.

Predsednik Samostalnog sindikata u Kragujevcu Zoran Marković rekao je juče da se direktorka kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" sastala sa predstavnicima tog sindikata, a da je tema razgovora bila aktuelna situacija u fabrici.

Očekuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bude saopšten broj radnika koji je prihvatio ponudjeni socijalni program.

Radnici Fijata su za socijalni program počeli da se izjašnjavaju 27. juna i prijavljivanje je trajalo do 8. jula.

U Fijatu je zaposleno oko 3.200 radnika, a sredinom juna, najavljeno je gašenje jedne smene u Kragujevcu.

Sindikati su potom upozorili da bi usled toga bez posla moglo da ostane i do 900 radnika u fabrici automobila i još oko 600 zaposlenih kod kooperanata.

Ponudjen im je program iz četiri dela. Prvi je zakonska otpremnina u slučaju proglašenja tehnološkog viška, drugi su primanja koja bi radnik ostvario u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, treći je fiksna isplata od 3.000 evra po radniku i četvrti su neisplaćene naknade za godišnji odmor i regres.

Na primer, radnici koji su proveli u fabrici tri godine mogu da računaju na otpremnine u iznosu od oko 4.800 evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Program uspeo, nema otkaza u Fijatu"

Izvor: B92, 12.Jul.2016

Beograd -- Program dobrovoljnog odlaska radnika iz "Fijata" je uspeo u potpunosti i neće biti otpuštanja, rekla je direktorka "Fijata" Silvija Verneti...Ona je u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem istakla da je program dobrovoljnog odlaska uspeo, prenosi RTS...Predsednik Samostalnog sindikata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.