Fijat: Ostaje oko 2.500 radnika, otpremnine 28. jula

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat: Ostaje oko 2.500 radnika, otpremnine 28. jula

Oko 2.500 zaposlenih ostalo je u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija posle dobrovoljnog odlaska radnika, a oni koji su se izjasnili za odlazak u okviru socijalnog programa će 28. jula dobiti otpremnine, prenosi RTS.

Kod kooperanata od oko 1.500 radnika, za dobrovoljni odlazak izjasnilo se oko 600 ljudi, potvrdio je predsednik Samostalnog sindikata u Kragujevcu Zoran Marković.

Kompanija trenutno radi u dve smene i dnevno se proizvede oko 400 vozila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Direktorka "Fijata" u Srbiji Silvija Verneti je ranije, u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, istakla da je program dobrovoljnog odlaska radnika iz te kompanije uspeo u potpunosti.

Radnici Fijata su za socijalni program počeli da se izjašnjavaju 27. juna i prijavljivanje je trajalo do 8. jula.

U Fijatu je zaposleno oko 3.200 radnika, a sredinom juna, najavljeno je gašenje jedne smene u Kragujevcu.

Sindikati su potom upozorili da bi usled toga bez posla moglo da ostane i do 900 radnika u fabrici automobila i još oko 600 zaposlenih kod kooperanata.

Ponuđen im je program iz četiri dela. Prvi je zakonska otpremnina u slučaju proglašenja tehnološkog viška, drugi su primanja koja bi radnik ostvario u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, treći je fiksna isplata od 3.000 evra po radniku i četvrti su neisplaćene naknade za godišnji odmor i regres.

Na primer, radnici koji su proveli u fabrici tri godine mogu da računaju na otpremnine u iznosu od oko 4.800 evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.