Fijat: U potpunosti uspeo program dobrovoljnog odlaska radnika

Izvor: RTS, 12.Jul.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fijat": U potpunosti uspeo program dobrovoljnog odlaska radnika

Direktorka "Fijata" Silvija Verneti je, u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, istakla da je program dobrovoljnog odlaska radnika iz "Fijata" uspeo u potpunosti. Neće biti otpuštanja, saznaje RTS.
Predsednik Samostalnog sindikata u Kragujevcu Zoran Marković rekao je juče da se direktorka kompanije "Fijat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Krajsler automobili Srbija" Silvija Verneti sastala sa predstavnicima tog sindikata, a da je tema razgovora bila aktuelna situacija u fabrici.

Očekuje se da bude saopšten i broj radnika koji je prihvatio ponuđeni socijalni program.
Da podsetimo, sredinom juna, "Fijat Krajsler automobili" su najavili da gase jednu smenu u Kragujevcu, zbog čega se strahovalo da bi bez posla moglo da ostane i do 900 radnika u fabrici automobila i još oko 600 zaposlenih kod kooperanata.
Prijavljivanje radnika za dobrovoljni odlazak uz socijalni program počelo je 27. juna i trajalo je do 8. jula.
Na osnovu dogovora koji je postignut između sindikata fabrike, poslovodstva i mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića, socijalni program podrazumeva zakonsku otpremninu, naknadu za slučaj nezaposlenosti, dok radnici koji su se odlučili za odlazak mogu da računaju i na fiksni deo u iznosu od 3.000 evra uz naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor.
Primera radi, radnici koji su proveli u fabrici tri godine, a takvih je najviše, mogu da računaju na otpremnine u iznosu od oko 4.800 evra.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uspeo program dobrovoljnog odlaska, bez otpuštanja u Fijatu

Izvor: Blic, 12.Jul.2016

Direktorka "Fijata" Silvija Verneti rekla je u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem da je program dobrovoljnog odlaska radnika iz "Fijata" uspeo u potpunosti i da neće biti otpuštanja, prenosi danas RTS...Predsednik Samostalnog sindikata u Kragujevcu Zoran Marković rekao je juče da se direktorka...

Nastavak na Blic...

Uspeo program dobrovoljnog odlaska iz Fijata

Izvor: Mondo, 12.Jul.2016

Direktorka "Fijata" Silvija Verneti je u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem kazala da je program dobrovoljnog odlaska radnika iz kragujevačke fabrike uspeo u potpunosti i da neće biti otpuštanja, javlja RTS...Foto: Printscreen/youtube..Očekuje se da bude saopšten i broj radnika koji je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.