Šire imperiju: Porodica Anjeli kupila čuvenu Republiku

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šire imperiju: Porodica Anjeli kupila čuvenu "Republiku"

Rim -- Porodica Anjeli, osnivači kompanije Fijat, proširili su vlasničke udele nad medijima kupovinom italijanske grupe GEDI, koja izdaje "Republiku" i "Stampu".

Holding kompanija Anjelijevih EKSOR kupila je 44 odsto udela u medijskoj grupi GEDI od firme CIR za 102,5 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Pored listova "Republika" i "Stampa", u sastavu grupe GEDi su i "Il sekolo XIX", kao i nekoliko lokalnih listova i tri radio-stanice, prenosi "Jutarnji list". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Uvereni smo da kvalitetno novinarstvo ima svetlu budućnost sve dok uspešno kombinuje kvalitetno novinarstvo, profesionalizam i nezavisnost i potrebe čitalaca - danas i u budućnosti“, objavio je u saopštenju predsednik uprave EKSOR-a Džon Elkan.

EKSOR je takođe većinski vlasnik grupe "Ekonomist".

Osim toga, poseduje i vlasničke udele u "Fijat-Krajsleru", "Ferariju" i fudbalskom klubu "Juventus".
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porodica Anjeli kupuje veliku medijsku grupu u Italiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Dec.2019

Holding kompanija Anjelijevih EXOR kupila je 44 odsto udela u medijskoj grupi GEDI od firme CIR za 102,5 miliona evra, navodi se u saopštenju...Pored listova la Repubblica i La Stampa, u sastavu grupe GEDI su i Il SeColo XIX, kao i nekoliko lokalnih listova i tri radio-stanice, prenosi Jutarnji list...„Uvereni...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.