Radnici Fijata: Nastavljamo štrajk, šetaćemo VIDEO

Izvor: B92, 17.Jul.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Fijata: Nastavljamo štrajk, šetaćemo VIDEO

Kragujevac -- Štrajkači prve i druge smene Fijata u Kragujevcu odlučili su velikom većinom glasova da nastave protest, dok će u utorak biti održana i protestna šetnja.

Protestna šetnja najavljena je od fabrike do zgrade gradske uprave u Kragujevcu, a počeće u 10.30 časova.

Predsednik štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare da će u utorak na protest izaći druga smena, dok će zaposleni u prvoj ostati na radnim mestima, a da će u sredu 19. jula biti održan veliki skup štrajkača uz poziv radnicima kooperantskih i svih drugih firmi i građanima da im se pridruže.

Marković je rekao da prethodnih dana nije bilo ni pregovora ni sastanaka štrajkačkog odbora sa poslodavcem i da se, kako se izrazio, jedino oglašavao ministar privrede Goran Knežević.

"Izgleda da pregovara samo manjinski sa većinskim akcionarom, bez štrajkačkog odbora", rekao je Marković i precizirao da će se štrajkači u utorak okupiti u 10.00 ispred fabrike i da će u 10.30 krenuti ka Skupštini grada Kragujevca, dok će u sredu u 11.00 biti održan protest na trgu kod gradske skupštine.

On je dodao da je iz centrale Saveza samostalnih sindikata Srbije dobio informaciju da je premijerka Ana Brnabić prenela predsedniku SSSS Ljubisavu Orboviću poruku kompanije Fijat da će sutra bord direktora raspravljati o daljoj sudbini fabrike u Kragujevcu, uz najavu da će doći do drastičnog smanjenja proizvodnje i otpuštanja oko 320 radnika.

Marković je rekao da je ta poruka preneta štrajkačima u obe smene i da je posle toga doneta odluka o nastavku štrajka.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je uvek spremna da razgovara sa radnicima u Fijatu, ali da postoji "šum u komunikaciji".
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Chrysler

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici Fijata nastavljaju štrajk uprkos najavi otkaza

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2017

Štrajkači prve i druge smene u fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija odlučili su velikom većinom glasova da nastave protest, a za sutra je najavljena protestna šetnja od fabrike do zgrade gradske uprave u Kragujevcu...Predsednik štrajkačkog odbora Zoran Marković rekao je na konferenciji za...

Nastavak na N1 televizija...

Nastavlja se štrajk u Fijatu, biće i protestne šetnje!

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2017

Štrajkači prve i druge smene Fijata u Kragujevcu odlučili su velikom većinom glasova da nastave protest, dok će u utorak biti održana i protestna šetnja...Protestna šetnja najavljena je od fabrike do zgrade gradske uprave u Kragujevcu, a počeće u 10.30 časova...Predsednik štrajkačkog odbora...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.