Program uspeo, nema otkaza u Fijatu

Izvor: Press, 12.Jul.2016, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Program uspeo, nema otkaza u Fijatu"

Program dobrovoljnog odlaska radnika iz "Fijata" je uspeo u potpunosti i neće biti otpuštanja, rekla je direktorka "Fijata" Silvija Verneti.
foto: b92.net
Ona je u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem istakla da je program dobrovoljnog odlaska uspeo, prenosi RTS.
Predsednik Samostalnog sindikata u Kragujevcu Zoran Marković rekao je juče da se direktorka kompanije "Fijat >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Krajsler automobili Srbija" sastala sa predstavnicima tog sindikata, a da je tema razgovora bila aktuelna situacija u fabrici. 

Očekuje se da bude saopšten broj radnika koji je prihvatio ponuđeni socijalni program. 

Radnici Fijata su za socijalni program počeli da se izjašnjavaju 27. juna i prijavljivanje je trajalo do 8. jula. 

U Fijatu je zaposleno oko 3.200 radnika, a sredinom juna, najavljeno je gašenje jedne smene u Kragujevcu. 

Sindikati su potom upozorili da bi usled toga bez posla moglo da ostane i do 900 radnika u fabrici automobila i još oko 600 zaposlenih kod kooperanata. 

Ponuđen im je program iz četiri dela. Prvi je zakonska otpremnina u slučaju proglašenja tehnološkog viška, drugi su primanja koja bi radnik ostvario u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, treći je fiksna isplata od 3.000 evra po radniku i četvrti su neisplaćene naknade za godišnji odmor i regres. 

Na primer, radnici koji su proveli u fabrici tri godine mogu da računaju na otpremnine u iznosu od oko 4.800 evra.
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Povezane vesti

U Fijatu ostalo 2.500 radnika

Izvor: B92, 12.Jul.2016

Kragujevac -- Oko 2.500 zaposlenih ostalo je u kompaniji "Fijat Krajsler automobili Srbija" posle dobrovoljnog odlaska radnika, saznaje RTS...Kod kooperanata od oko 1.500 radnika, za dobrovoljni odlazak izjanilo se oko 600 ljudi, potvrdio je za RTS predsednik Samostalnog sindikata u Kragujevcu Zoran...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.