POSLE FIJATA: Štrajk u “Gorenju” u Valjevu

Izvor: Prva.rs, 13.Jul.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE "FIJATA": Štrajk u “Gorenju” u Valjevu

Pratite nas i na Viberu! Nezvanično saznajemo da zaposleni traže povećanje plata za 5.000 dinara i značajno poboljšanje uslova rada, s obzirom da temperatura u proizvodnim halama premašuje i 40 stepeni Celzijusa!

Radnici su spontano prekinuli proizvodnju, a u “Gorenju” je u sredu uveče otpočeo razgovor predstavnika kompanije sa zaposlenima oko njihovih zahteva. U “Gorenju” u Valjevu plate u proizvodnji kreću se od 200 do 300 evra, a prekovremeni rad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << saznajemo nezvanično, ne plaća se redovno. Inače, fabrika rashladnih uređaja “Gorenja” u Valjevu ima oko 1.500 zaposlenih.

- Subote su radne, a slobodne dane radnici koriste u decembru i to je, uz niske zarade, doprinelo da spontano otpočnemo štrajk– kažu zaposleni u “Gorenju” u Valjevu. 
Izvor: novosti.rs
Pogledaj vesti o: Fiat,   Štrajk

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.