NS: Skup podrške štrajkačima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Skup podrške štrajkačima

Radnici Goše, Fijata, Gorenja i svi ostali koji se bore za bolje uslove rada nisu sami - poruka je koja je poslata sa glavnog gradskog trga u Novom Sadu. Skup podrške radnicima u štrajku organizovao je Studentski pokret Novi Sad.

Stotinak građana, studenata, predstavnika sindikata i levičarskih organizacija, okupilo se na Trgu Slobode da iskažu podršku radnicima širom Srbije koji štrajkuju za veće plate i bolje uslove rada. Miran Pogačar iz Studentskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokreta Novog Sada rekao je da ovo nastavak aprilskih protesta koji su imali i socijalnu dimenziju i da pravi radnički protesti tek predstoje. On je pozvao na solidarnost sa zaposlenima koji, kako je rekao, traže minimalno.

"U Goši na primer traže da im isplate 15-16 zaostalih zarada, u Fijatu traže minimalno povećanje, od 24.000 kolika im je trenutna neto plata, na oko 40.000 dinara. Dakle, samo da imaju, ne čak ni normalan život, nego samo da preživljavaju, a sada trenutno, ne mogu ni to", rekao je Pogačar.

"Mi nismo došli na neki politički skup, ovo je podrška našim radnicima koji protestuju, zbog toga što imaju niske zarade i loše uslove rada, da ne pričam o onima koji godinama ne primaju plate i čak nemaju prava na zdravstveno osiguranje", izjavio je Vladimir Gvozdenović, predsednik SSSNS.

Organizatori su poručili da mediji tendenciozno i neistinito izveštavaju o štrajkovima, a da vlast, očigledno, izbegava ovu temu, kao i opozicija, jer nijedan političar nije javno stao na stranu radnika.


Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.