Izvor: Piplmetar.rs, 11.Okt.2023, 02:30

Legende Juventusa obeležile stogodišnjicu kluba u rukama porodice Anjeli

Početna » Sport » Legende Juventusa obeležile stogodišnjicu kluba u rukama porodice Anjeli


G. A.danas 23:39

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
Godine 1923. italijanski industrijalac Edoardo Anjeli, vlasnik Italijanske fabrike automobila iz Torina (FIAT), staje na čelo fudbalskog kluba Juventus.
S njim počinje era porodice Anjeli, koja je na stogodišnjicu imala neslavnu epizodu, jer je Andrea Anjeli, Edoardov unuk, podneo osatvku na >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << mesto predsednika Stare dame zbog finansijskih nevolja.
Mister, non male questa coppia d’attacco… 😍 pic.twitter.com/iuv90vYoXC
— JuventusFC (@juventusfc) October 10, 2023
Vek Anjelijevih je prikladno obeležen utakmicom legendi torinskih crno-belih u malom fudbalu u gradskoj olimpijskoj dvorani.
Za crne su igrali Storari, Karera, Di Livio, Ravaneli, Ferara, Evra, Mandžukić, Davids i Del Pjero, a treneri su bili Lipi i Pesoto.
Za bele su nastupali Peruci, Toričeli, Julijano, Konte, Matri, Montero, Barcalji, Markizio i Zidan. Ulogu trenera obavljao je Platini.
Manca poco… ⏳ pic.twitter.com/GwXKV9xauM
— JuventusFC (@juventusfc) October 10, 2023
Zaslućni Juventusovi igrači su se setili i nedavno preminulog Đanluke Vijalija.
Bilo je 6:6, a onda je pobedonosni gol postigao Zidan.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti









Najnovije
Sport



Naslovna strana
Naslovna strana za 11. oktobar 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.
– Slobodan Georgiev, novinar



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

DEL PJERO, DEJVIDS, ZIDAN I MANDŽUKIĆ POKAZALI DA JOŠ UMEJU: Vlahović im aplaudirao pa tražio sliku sa Zidanom! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 11.Okt.2023

Susret legendi „Stare dame“ Legende Juventusa napravile su juče pravi spektaktl u Torinu povodom 100 godina od dolaska porodice Anjeli na čelo kluba. Priliku da uživa u čarolijama: Zidana, Del Pjera, Edgara Davidsa i ostalih, nije propustio srpski reprezentativac, Dušan Vlahović. Srbin se oporavlja...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.