Folskvagen zainteresovan za Fijat

Izvor: RTS, 17.Jul.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folskvagen zainteresovan za Fijat

Predstavnici Folksvagena razgovarali sa čelnicima "Fijat Krajslera" o mogućoj kupovini tog italijanskog proizvođača automobila. "Fijat" se okreće "ferariju", još daleko od prodaje italijanskog giganta Nemcima.

Kako piše nemački mesečnik Menadžer magazin, pozivajući se na neimenovane izvore, vlasnici "Fijata2 žele da se usredsrede na brend "ferari" i nisu više zainteresovani za proizvodnju "tradicionalnih" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << automobila.

Magazin navodi da su akcije "Fijata" skočile za 7,98 odsto, dok "Folksvagen" beleži pad od 1,5 odsto.

Glavni menadžeri obe korporacije odbili su da komentarišu navode Menadžera, ali je holding "Anjeli", koji poseduje 30 odsto akcija "Fijata", saopštio da je postizanje sporazuma još daleko i da je, naravno, sporna cena koja se traži za italijaskog automobilskog giganta.

Kupovinom "Fijata", "Folkvagen" se nada da bi korišćenjem prodajne mreže "Krajslera" u SAD unapredio svoj uticaj na američko tržište.

Foskvagen ima u rezervi skoro 18 milijardi evra i u više navrata je izrazio interesovanje za kupovinu "Fijatovog" brenda "alfa romeo", mada direktor "Fijata" Serđo Markione to uporno negira.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Folskvagen zainteresovan za Fijat?

Izvor: RTS, 17.Jul.2014

Predstavnici Folksvagena razgovarali sa čelnicima "Fijat Krajslera" o mogućoj kupovini tog italijanskog proizvođača automobila. Fijat je negirao da se vode pregovori sa Folksvagenom...Kako piše nemački mesečnik Menadžer magazin, pozivajući se na neimenovane izvore, vlasnici "Fijata2 žele da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.