FIAT-u je bolje bez Italije

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIAT-u je bolje bez Italije

Prvi čovek FIAT-a Serđo Markione izazvao je gnevne reakcije Italijana izjavom da bi ovoj autokompaniji bilo bolje - bez Italije.



Predsednik gornjeg doma italijanskog parlamenta Đanfranko Fini, kako javlja BBC, tim je povodom rekao da je FIAT velika kompanija "samo zahvaljujući podršci italijanskih poreskih obveznika".

Sindikati su, pak, optužili Markionea da želi da FIAT "preseli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << van Italije, možda i sasvim".

A šta je rekao generalni direktor torinskog autogiganta? To da FIAT ove godine očekuje profit od 2,8 milijardi dolara, ali da ni delić toga profita ne potiče iz Italije.

U delu izjave koji je posebno naljutio Italijane, Markione je rekao da bi FIAT imao još bolje poslovne rezultate kad podaci - ne bi obuhvatali učinak fabrika u Italiji.

FIAT: U Srbiji imamo sigurnu proizvodnju

FIAT postaje vlasnik 35% Chryslera

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italijanski političari osuli paljbu na šefa Fijata

Izvor: S media, 27.Okt.2010

Izvršni direktor "Fijata" Serdjo Markione našao se posle sindikalnih napada i na udaru visokih političara u Italiji, nakon što je izazvao seriju komenatara početkom ove sedmice izjavom da neefikasnost ugrožava italijanske fabrike za izradu automobila...Markione, koji je emigrirao u Kanadu sa porodicom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.