Izvor: S media, 16.Sep.2012, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li znate koji automobil se najviše krade u Beogradu?

Na meti lopova u Beogradu sve više su "Fijatovi" automobili, posebno "fiat punto", jer ih građani sve ćešće voze i najtraženiji na "tržištu" su delovi za njih.

Sada "Zastavin" program, odnosno "jugo", došao je u drugi plan u odnosu na "Fijatova" vozila, pa je "fijat punto" najkradenije vozilo u Beogradu, rekao je za televiziju B92 Borislav Kovačević iz Odseka za suzbijanje delikata >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na motornim vozilima.

Prema njegovim rečima, u avgustu je zabeleženo devet krađa "punta" od ukupno ukradenih 58 vozila.

Pored "Fijata", na meti lopova najviše su vozila "Folksvagena" i "Renoa".

Kradu se i luksuzni džipovi, ali mnogo manje. Prosečno se u Beogradu ukradu dva automobila, prenela je televizija.

Profesionalnom lopovu treba samo 23 sekunde da na luksuznom džipu iseče lim na vratima, izvuče kablove, onesposobi alarm i startuje motor.

Vozila se kradu uglavnom na velikim parkinzima, oko bolnica ili tržnih centara. Sve češće uzrok krađa je nepažnja vlasnika, kada izađu na kratko da nešto kupe.

Lopovima za to nije potreban ni specijalan alat, ni posebna obuka. Najčešće to rade ispred apoteka, auto servisa ili kioska.

(Tanjug)

Foto: Ilustracija, Guliver/thinkstock
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.