Brnabić:Apelujem prekinite štrajk,nema vremena za gubljenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić:Apelujem prekinite štrajk,nema vremena za gubljenje

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je radnike Fijata, sindikate i štrajkački odbor da prekinu štrajk kako bi se selo za pregovarački sto i poručila da su Srbija, Fijat i sami radnici mnogo izgubili tokom štrajka i da više nema ni minuta za gubljenje.

Brnabić je poručila radnicima da im kao predsednica Vlade Srbije garantuje da će se u roku od sat vremena od kad donesu odluku o prekidu štrajka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sesti za pregovarački sto, i to na najvišem nivou, u vladi, uz njeno i prisustvo ministra privrede Gorana Kneževića i poslovodstva FIAT-a.

"Da razgovaramo kao tri odgovorne strane – poslodavac, vlada kao manjinski partner i štrajkači odbor, da razgovaramo o tome šta ćemo raditi u naredne tri godine", rekla je Brnabić za Tanjug.

Ona je naznačila da Srbija, radnici Fijata, ni sama kompanija i kooperanti Fijata više nemaju ni minut vremena da gubljenje.

"Mnogo smo izgubili, radnici su izgubili plate za vreme koje su u štrajku, Fijat je izgubio proizvodnju, kooperanti su izgubili svoj deo posla i svoje plate. Srbija svaki dan gubi na BDP-u zbog štrajka i gubimo na izvozu. Nemamo više ni munut za gubljenje", istakla je Brnabić.

Zato je apelovala na radnike Fijata, na štrajkački odbor i na sindikate da danas budu odgovorni prema tome šta će odlučiti.

"Molim ih da se odazovu na moj apel, da sednemo nazad za pregovarački sto i ponovo počnemo pregovore sa Fijatom oko kolektivnih ugovora za naredne tri godine, što će njima i obezbediti poslove u naredne tri godine i što će obebediti stabilnost njihovih porodica, kooperanata, Kragujevca i Srbije", rekla je premijerka.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE: Brnabić pozvala radnike Fijata da prekinu štrajk i nađu zajedničko rešenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2017

Rešenje problema...Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je radnike Fijata, sindikate i štrajkački odbor da prekinu štrajk kako bi se selo za pregovarački sto i poručila da su Srbija, Fijat i sami radnici mnogo izgubili tokom štrajka i da više nema ni minuta za gubljenje...Brnabić je poručila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.