“Zastava„ blokirana

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Zastava„ blokirana

KRAGUJEVAC - Rukovodstvo „Zastave“ zna kada će „Fijat“ u kragujevačkoj fabrici početi proizvodnju „punta“, dok u sindikatu procenjuju da se to neće dogoditi pre početka marta.

- Sada imamo samo najave, bez konkretnih planova - rekao je agenciji Beta direktor Grupe „Zastava vozila“ Zoran Radojević.

On je izrazio uverenje da će, posle praznika, rukovodstvo „Zastave“ dobiti preciznije informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od predstavnika Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.

Proizvodnja vozila „zastava 10“, koje će se ubuduće ponovo raditi pod izvornim imenom „punto“, zaustavljena je početkom novembra prošle godine.

Italijanski „Fijat“, u međuvremenu, nije isporučio nove količine kompleta delova fabrici u Kragujevcu.

Prema Radojevićevim rečima, u „Zastavu“ nisu stigle pisane garancije „Fijatovog“ menadžmenta o nastavku strateškog ulaganja u zajedničku fabriku „Fijat automobili Srbija“.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike „Zastava automobili“ Zoran Mihajlović rekao je agenciji Beta da i dalje sumnja da će „Fijat „zbog ekonomske krize, biti u mogućnosti da ispoštuje sve obaveze prema rokovima iz ugovora o zajedničkom ulaganju“.

„OPEL“ U IGRI

Mihajlović je izrazio očekivanje da će menadžeri „Fijata“, koji dolaze u Srbiju naredne sedmice, doneti precizne planove za fabriku u Kragujevcu.

„Ako ‘Fijat’ bude kasnio ili tražio produženje rokova iz ugovora, moramo biti spremni za alternativnu varijantu - rekao je predsednik Samostalnog sindikata fabrike „Zastava automobili“.

Mihajlović je naveo da u tom slučaju treba uzeti u obzir da „Opel“ još nije odustao od proizvodnje u „Zastavi“, a da se računa i na mogućnost obnavljanja proizvodnje „juga“.

pa i na sledecim izborima glasajte za njih.

Šarani.

Samo vi cekajte Talijane - kurve latinske... nacekacete se... :)) Ispusicemo sa Taijanima kao sto smo vec izduvali s Rusima...

Kada ce ovaj idiJotski narod da se opameti i pocne SAM nesto da radi i stvara, umesto da ceka "spasioce" ....

Шта то значи "после празника"? Сме ли да се претпостави да су и Италијани најзад поклекли пред необоривом српском аргументацијом и постали добри православни хришћани? Зар и они славе Божић по јулијанском календару?

Одговор на сва ова питања је негативан. Једино је тачно да је закључен још један штетан уговор и да од "Пунта" и осталих лимених продуката неће бити ништа. Фабрика ће да оде у пропаст, а њени радници ће да се преселе у Немањину улицу у Београду... да тамо кампују.

Pa kriza je! Automobili se ne kupuju ni na trulom zapadu. Zasto bi se onda proizvodili na aljkavom istoku? Nego evo predloga. Metalci iz kragujevca kad nisu bili u stanju da avanzuju od 1979 do 2008 i svo to vreme su raji prodavali yugo da sada nauce da kaleme sljive. Rodan je to kraj! A sljiva ume da rodi!

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nepoznat datum proizvodnje “punta”

Izvor: Capital.ba, 08.Jan.2009

KRAGUJEVAC, Rukovodstvo 'Zastave' nema saznanja kada će FIAT u kragujevačkoj fabrici automobila početi proizvodnju punta, dok u Sindikatu procjenjuju da se to neće dogoditi prije početka marta.   'Sada imamo samo najave, bez konkretnih planova', rekao je direktor 'Zastava vozila' Zoran Radojević. On...

Nastavak na Capital.ba...

U Zastavi ne znaju kad ce poceti proizvodnja Punta

Izvor: Economy.rs, 08.Jan.2009

Rukovodstvo Zastave nema saznanja kada ce Fijat u kragujevackoj fabrici automobila poceti proizvodnju "punta", dok u sindikatu procenjuju da se to nece dogoditi pre pocetka marta.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.