Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa trake silazi 30.000. punto

KRAGUJEVAC - Kompanija "Fijat automobili Srbija" sutra će u fabrici u Kragujevcu obeležiti proizvodnju tridesethiljaditog automobila "punto klasik". Kako se ističe, za tačno godinu i po od početka rada "Fijatova" kragujevačka fabrika je postigla izuzetan uspeh i proizvela 30.000 vozila.

Svečanosti povodom silaska jubilarnog tridesethiljaditog "punta", prema najavi, prisustvovaće i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Fabrika Fijat automobili Srbija je najavila je da će taj taj automobil pokloniti kragujevačkom domu za nezbrinutu decu "Mladost", a ključeve će upravniku Doma Milenku Čaliji uručiti generalni direktor kompanije Đovani de Filipis.

"Fijat automobili Srbija", zajedničko preduzeće Vlade Srbije i italijanskog "Fijata", osnovano je u oktobru 2008. godine. Proizovdnja autombila "punto klasik" počela je krajem marta 2009. godine. Proizvode se modeli sa benzinskim motorom, dizel motorom i pogonom na gas.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.