Počinje montaža dizel punta

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje montaža dizel "punta"

U pogonima kragujevačke fabrike "Zastava" u petak počinje sklapanje automobila "punto klasik" sa dizel motorom jačine 1.300 kubika.

"Sve je spremno za montažu dizel varijante 'punto klasika'. Montirana je nova oprema za ugradnju motora, instalirana je nova oprema za njegovu ugradnju, kao i dodatni alati i deo za transport dizel motora", izjavio je generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Radojević.

Sve to, dodao je on, finansiralo je preduzeće "Fijat automobili Srbija".

Radojević kaže da je dizel motor od 1.300 kubika "1.3 multi džet" najbolji motor, što je pokazala i probna montaža "punto dizelaša".

On je podsetio da je montiranje "punto klasika" počelo krajem marta ove godine i da je do danas sklopljeno 4.400 automobila sa benzinskim motorom.

Prvi čovek kragujevačke "Zastave" kaže da prodaja prati proizvodnju i da je kupcima do sada isporučeno 3.800 vozila, a u toku je transport preostalog broja proizvedenih vozila.

Povodom ceremonije zvaničnog početkla sklapanja "punta klasik" sa dizel motorom, u Kragujevcu će, kako se očekuje, boraviti potpredsednik vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, prvi čovek zajedničkog preduzeća "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis i predstavnici ambasade Italije u Beogradu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.