Formira se uragan Bad na Pacifiku

Izvor: B92, 24.Maj.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formira se uragan Bad na Pacifiku

Meksiko Siti -- Prvi uragan u istočnom Pacifiku u sezoni 2012, nazvan Bad, formirao se u oblasti jugozapadne obale Meksika, saopštio je Američki centar za praćenje uragana.

Uragan prve od ukupno pet kategorija formirao se 620 kilometara jugozapadno od grada Mansanilja, uz maksimalne udare vetra od 120 kilometara na sat.

Američki centar izdao je upozorenje za priobalni deo od gradova Punto San Telmo do La Fortune, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz mogućnost pojave olujnih uslova u narednih 48 sati, javila je agencija Frans pres.

Uragan se kreće ka severu brzinom od devet kilometara na sat, a do meksičke obale će doći sutra uveče, kada će, kako se očekuje, oslabiti. Kasnije danas duž delova južne i jugozapadne obale Meksika moguća je pojava opasnih talasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.