Verstapen pobedio na Katalunji i preuzeo vodjstvo u šampionatu F1

Izvor: Beta, 22.Maj.2022, 16:58

Verstapen pobedio na Katalunji i preuzeo vodjstvo u šampionatu F1

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobednik je današnje trke Formule 1, koja je na stazi Katalunja vožena za Veliku nagradu Španije.Aktuelnom svetskom prvaku ovo je treća pobeda zaredom i ukupno 24. u karijeri.Njegov timski kolega Serhio Peres završio je na drugom mestu, a na pobednički podijum popeo se i vozač Mercedesa Džordž Rasel.Karlos Sainc iz Ferarija je trku okončao na četvrtom mestu, peti je kroz cilj prošao sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton (Mercedes), a šesti je završio vozač Alfa Romea Valteri Botas.Do bodova su došli i Esteban Okon (Alpin), Lando Noris (Meklaren), Fernando Alonso (Alpin) i Juki Cunoda iz Alfa Taurija.Verstapen je iskoristio kvar na bolidu vozača Ferarija Šarla Leklera, i tako je preuzeo vodjstvo u šampionatu. Holandjanin ima 110 bodova, Lekler ima šest bodova manje, a treći je Peres sa 85 bodova.Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Monaka.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Ferštapena u Španiji

Izvor: Danas, 22.Maj.2022

Svetski šampion u Formuli 1 Maks Ferštapen zabeležio je pobedu na stazi “Katalunja”, za VN Španije.

Nastavak na Danas...

Formula 1 ima novog lidera, Ferstapen preuzeo vrh

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2022

Aktuelni svjetski šampion Formule 1 Maks Ferstapen preuzeo je vođstvo u poretku za ovu sezonu pošto je danas slavio na trci za Veliku nagradu Španije u Barseloni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

FORMULA 1: Dvostruki trijumf Red bula u Španiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2022

Sjajna trka...Maks Ferštapen, aktuelni šampion Formule 1, ostvario je pobedu na Velikoj nagradi Španije na stazi Katalunja...Trku je kao drugi završio njegov timski kolega iz Red bula Serhio Peres, a trećeplasirani je vozač Mercedesa Džordž Rasel...MAX VERSTAPPEN REIGNS IN SPAIN!!! 👑..Sergio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.