Trijumf Alonsa u Kuala Lumpuru

Izvor: Politika, 25.Mar.2012, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Alonsa u Kuala Lumpuru

KUALA LUMPUR – Vozač Ferarija Španac Fernando Alonso pobedio je danas na trci za Veliku nagradu Malezije, koja je danas održana na stazi Sepang u okviru šampionata Formule 1.

Do 28. pobede u karijeri, a treće na ovoj stazi, Španac je došao potpuno zasluženo, jer se najbolje snašao posle prekida trke u devetom krugu na 45 minuta zbog jake kiše.

Drugo mesto zauzeo je Meksikanac Serhio Perez iz Zaubera, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je na trećem mestu završio Britanac Luis Hamilton iz Meklarena, koji je krenuo sa pol pozicije.

Četvrto mesto osvojio je Australijanac Mark Veber iz Red Bula, a peto, povratnik, Finac Kimi Raikonen iz Lotusa.

Dvostruki uzastopni šampion sveta Sebastijan Fetel iz Red Bula završio je na 11. mestu, dok je pobednik prošlonedeljne Velike nagrade Australije u Melburnu, Britanac Dženson Baton iz Meklarena zauzeo tek 14. mesto.

Alonso je ovom pobedom preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 35 bodova, pet više od Hamiltona i deset više od Batona..

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 15. aprila u Šangaju za Veliku nagradu Kine.

Tanjug

objavljeno: 25.03.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F1: Alonso pobedio u Maleziji

Izvor: AutoBlog, 25.Mar.2012

Perez stigao drugi, Fetel tek jedanaesti Vozač Ferarija Fernando Alonso pobednik je Velike nagrade Malezije koja je vožena na stazi Sepang. Odlično drugo mesto zauzeo je Serhio Perez vozač Zaubera, dok je Luis Hamilton posle pol pozicije trku završio kao treći. Četvrto mesto pripalo je vozaču...

Nastavak na AutoBlog...

Alonso najbolji, Fetel bez bodova

Izvor: Danas, 25.Mar.2012

Španac Fernando Alonso pobedio je na trci za Veliku nagradu Malezije sa vremenom 2:44:52.8, vozač Zaubera Serhio Perez napravio je iznenađenje i takmičenje završio kao drugoplasirani, dok je treći bio Lusi Hamilton iz Mekalrena.

Nastavak na Danas...

Stoner na vrhu na kraju testiranja

Izvor: B92, 25.Mar.2012

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Kejsi Stoner bio je najbrži na kraju predsezonskih testiranja na stazi "Heres" u Španiji...Vozač Repsol Honde, koji je dominirao i tokom prethodna dva testiranja, koja su održana u Maleziji, najbolji krug ostvario je u vremenu od 1:38.780 minuta...Drugo...

Nastavak na B92...

Alonso presrećan, nije loše ni Hamiltonu...

Izvor: Sportske.net, 26.Mar.2012, 00:55

Pobednik današnje trke za VN Malezije priznaje da je i sam prijatno iznenađen takvim epilogom, ali ističe važnu ulogu koju je ceo tim Ferarija odigrao na ''Sepangu''. Luis Hamilton je ponovo zauzeo mesto na podijumu i to mu daje tazloga za zadovoljstvo, iako je pre trke očekivao i nešto više.

Nastavak na Sportske.net...

Alonsu pobeda u kišnom Sepangu

Izvor: TvojPortal.com, 26.Mar.2012

Izvor: pressonline. Vozač Ferarija, Španac Fernando Alonso trijumfovao je drugoj trci sezone u Formuli 1, Velikoj nagradi Malezije koja je danas po veoma teškim uslovima vožena na stazi "Sepang".. Najveće iznenađenje u Sepangu napravio je pilot Zaubera Meksikanac Serhio Perez, koji je završio...

Nastavak na TvojPortal.com...

F1: Alonso pobednik VN Malezije

Izvor: Nacionalna klasa, 26.Mar.2012

Fernando Alonso je odneo pobedu na trci za VN Malezije. Trka je obilovala preokretima koji su bili posledica nestabilnih vremenskih prilika. Vozač Zaubera, Serhio Perez, je fantastično odvezao trku i na cilj stigao kao drugi, dok je poslednju stepenicu na podijumu zauzeo Luis Hamilton u Meklarenu.

Nastavak na Nacionalna klasa...

A od Raikonena - sladoled

Izvor: Sportske.net, 26.Mar.2012

Kimi Raikonen je u jučerašnjoj spektakularnoj trci u Maleziji zauzeo peto mesto, a izveštači sa trke otkrili su kako ih je ''ledeni Finac'' iznenadio uoči ove trke.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.