Lekler: Moramo još da napredujemo

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 21:24

Lekler: Moramo još da napredujemo

Šarl Lekler bio je zadovoljan rezultatom ekipe na trci u Azerbejdžanu i smatra da je pred ekipom još posla kako bi smanjila zaostatak za Red Bulom.

Vozać Ferarija je uspeo da izbori pol-poziciju u kvalfikacijama za VN Azerbejdžana, kao i na kvalifikacijama za sprint trku koja se održavala prvi put u istoriji Formule 1.

"Ostvarili smo odlične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultate u Bakuu. Prvi put ove sezone smo osvojili pol poziciju – to pokazuje koliko smo brzi, posebno u kvalifikacijama. Ipak, u isto vreme znamo i da imamo nedostataka po pitanju tempa za trku. Na tom polju još moramo da napredujemo, Red Bul je jednostavno dominantan“, rekao je Lekler i dodao:

"Ponekad je jedan tim znatno bolji od ostalih, ali mi radimo punom parom kako bismo smanjili zaostatak. Ferari je konkurentan kada je reč o rezultatima u okviru jednog brzog kruga, ali je teško parirati Red Bulu tokom cele trke“.

Lekler je sprint trku završio na drugom mestu, dok je na trci bio treći i tako prvi put ove sezone završio na podijumu.

Sledeća trka u kalendaru Formule 1 se održava sedmog maja u Majamiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.