LaFerrari prešao samo 14 km: Prosto moli da se vozi, ali cena mu je basnoslovna FOTO

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 10:49

LaFerrari prešao samo 14 km: Prosto "moli da se vozi", ali cena mu je basnoslovna FOTO

Koliko vam je novca potrebno da kupite Ferrari LaFerrari iz 2016. koji je prešao samo 14 km?

Ako pitate aukcijsku kuću RM Sotheby's - adekvatna cena je 3,95 miliona evra, što je duplo više od originalne cene automobila.

Ovaj primer Ferarijevog prvog hibridnog hiperautomobila je registrovan u julu 2018. godine, i ofarban u nijansu biserne boje poznate kao "Bianco Avus".

Prvobitni vlasnik je uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njega ponudio i opcione sportske detalje kod izduvnog sistema, i paket telemetrije uz kamere. Takođe, ima crvene kočione čeljusti, crvene pojaseve i crne točkove od 20 inča.

Svaki od 499 modela LaFerrari Coupe je poseban. Međutim, ovaj je specifičan po tome što je prešao samo 14 km, i bez sumnje je jedan od takvih modela sa najnižom kilometražom na svetu.

Servisiran je uprkos maloj kilometraži, a 2021. godine je opremljen novom baterijom za hibridni sistem, dok mu je u maju 2022. stigla i nova litijumska pomoćna baterija.

Enterijer čine sedišta ukrašena crnom alkantarom i upotpunjena kontrastnim crvenim šavovima. Alcantara se proteže preko kontrolne table i volana, a tu je i mnoštvo elemenata od karbonskih vlakana.

U srcu ovog hiperautomobila nalazi se 6,3-litarski V12 sa prirodnim usisavanjem koji radi zajedno sa električnim motorom i KERS sistemom da bi proizveo kombinovanu snagu od 950 KS.

Ovaj motor je uparen sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom koji svu snagu prenosi na zadnje točkove. Dugo čekani naslednik LaFerrarija navodno će debitovati ove godine, ali se očekuje da će odbaciti V12 u korist hibridnog V6 ili V8 motora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.