Hamilton: Nisam imao osećaj, dešava se...

Izvor: N1 televizija, 26.Mar.2017, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: Nisam imao osećaj, dešava se...

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je ostao bez prijanjanja u pneumaticima i da je zato morao ranije u boks na Velikoj nagradi Australije, posle čega ga je Sebastijan Fetel pobedio u borbi za trijumf na otvaranju sezone.

Britanac je poveo od starta na stazi „Albert park“, ali nije uspeo da se odvoji od vozača Ferarija i već u 17. krugu je otišao u boks. Hamilton je odmah uspeo da dođe do ritma na svežem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << setu pneumatika, ali se potom zaglavio iza Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula. Iz tima su mu poručili da je izuzetno važno da pretekne mladog Holanđanina, na šta je on poručio: „Ne znam kako to očekujete da to uradim“.

Fetel je u boks produžio nekoliko krugova kasnije i gotovo bez problema se vratio ispred Ferstapena i Hamiltona, a potom je rutinski došao do prve pobede od Velike nagrada Singapura 2015.

Imali smo problem sa pneumaticima. Morao sam da odem u boks ranije, pošto sam ostao bez osećaja u njima. Zamenio sam pneumatike i zaglavio sam se iza jednog od vozača Red Bula“, rekao je Hamilton odmah posle trke, da bi potom pojasnio svoju izjavu na konferenciji za štampu, „Od starta smo imali problem sa prijanjanjem, Seb mi je sve vreme ‚odgovarao‘ dobrim vremenima – tokom većeg dela vremena, imao je brže krugove. Potom sam ušao u gužvu, pneumatici su mi se pregrevali, bio sam sve sporiji. Šteta, ali to je trkanje“.

Četvorostruki svetski šampion je do pobede došao sa skoro deset sekundi prednosti u odnosu na Hamiltona, a njima dvojici se na podijumu pridružio drugi vozač Mercedesa Valteri Botas. Finac je otkrio da je imao gotovo iste probleme kao njegov timski kolega.

Kao tim smo uradili dobar posao sa bolidom koji imamo. Ferari je bio brži, nema sumnje u to. Uradili su sjajan posao, bolji od nas na ovoj trci. Što se mene tiče, najvažniji je bio prvi stint, mučio sam se na ultramekim pneimaticima, proklizavao sam, nisam imao prijanjanje i nije bilo lako. Ali, kada sam uzeo meke pneumatike, vratio mi se osećaj i uživao sam. Međutim, bilo je kasno, ali ovo nije bila užasna prva trka sa novim timom, osvojio sam bodove, a biću bolji sledeći put“, naglasio je Botas.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kine u Šangaju 9. aprila.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamiltonov bolid problematičan, Botasov odličan

Izvor: B92, 26.Mar.2017

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je na startu trke za Veliku nagradu Australije imao problema sa bolidom. Odlučujući trenutak na stazi "Albert park" bila je taktička greška Mercedesa " Engleza su pozvali mnogo ranije od ostalih vozača u boks kako bi promenio pneumatike, ali kada se vratio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.