Formula1: Fetel i Alonso mogu zajedno

Izvor: BKTV News, 21.Jun.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formula1: Fetel i Alonso mogu zajedno

Gazda Ferarija odbija da isključi partnerstvo dva najjača vozača u formuli jedan.
Gazda Ferarija, Stefano Domenikali dodao je ’’ulje na vatru’’ tvrdeći da bi sadašnji šampion formule jedan Sebastijan Fetel i Fernando Alonso mogli lako da sarađuju.
U zajedničkom intervjuu sa Bernijem Eklstonom pred Veliku nagradu Kanade, Domenikali se dotakao priče da bi rado Sebastijana Fetela video u Ferariju pored Fernanda Alonsa u skorijoj budućnosti.
’’U životu svako >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bi trebao često reći nikad ne reci nikad’’, rekao je nasmejani Domenikali kada mu je novinar predstavio jednu foto-montiranu sliku Sebastijana Fetela, na kojoj je Nemac obučen u odelo Ferarija.
Upitan da li Fetel mogao da sarađuje sa Luisom Hamiltonom naredne sezone u Meklarenu, Domenikali je dao pomalo intrigantan odgovor: ’’Oni su obojica pametni, možda bi mogli da sarađuju’’.
Postoje glasine po kojima je Sebastijan Fetel već potpisao predugovor sa ekipom Ferarija, prema kojima bi se Nemac pridružio ’’Skuderiji’’ od 2014. godine.
Fetela i dalje povezuju sa Ferarijem kao i njegovog klupskog druga Marka Vebera, koga bi rado videli kao zamenu Felipea Mase, čiji ugovor sa Ferarijem ističe ove sezone.
Upitan o Masinoj situaciji u timu, Domenikali je odgovorio: ’’Na njemu je veliki pritisak, ali ja se sećam 2008. godine kada je Felipe imao problema u prve dve trke u sezoni, a onda se do kraja borio za titulu’’.
’’Ove godine, nije baš slična situacija, ali je Felipe odvezao odličnu trku u Monaku, isti novinari koji su ga kritikovali sada me pitaju zašto on nema novi ugovor za naredne sezonu. Jedna stvar je sigurna, ja kao timski direktor njega sam branio i uvek ću ga hrabriti’’.
Još jedna sigurnost je da Ferari ove godine više nego ikad veruje u talente Fernanda Alonsa. Španac je sklonio svoje loše navike i sada je samo dva boda iza Luisa Hamiltona.
’’Alonso je najbrži vozač na svetu, ja sam siguran u to uprkos činjenici da naš bolid nije bio dovoljno brz od početka sezona’’, rekao je direktor tima.
’’Sada smo se dosta poboljšali, ali još nismo na nivou na kojem želimo da budemo, bolidi su nam veoma slični i svedoci smo odličnog šampionata i pravog spektakla za navijače’’.
U oštrom kontrastu po pitanju ko bi ga mogao da zameni Masu, postoje glasine da bi naredne sezone Ferari mogao da napusti takmičenje u formuli jedan.
’’Fundamentalno je, formula jedan je deo naše krvi’’, rekao je Stefano Domenikali. ’’Mi smo se trkali od prve sezone i ja ne mogu da zamislim formulu jedan bez Ferarija . Zato mi ćemo nastaviti da radimo sa Bernijem u budućnosti.
Budimir Vasilijević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.