Fizikela u Ferariju do kraja sezone

Izvor: B92, Beta, 03.Sep.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fizikela u Ferariju do kraja sezone

Ekipa Fors Indije pristala je na transfer Đankarla Fizikele u Ferari, tako da će Italijan braniti boje italijanskog tima do kraja sezone.

36-godišnji Fizikela će tako zameniti Luku Badoera na mestu klupskog kolege Kimija Raikonena, i debitovaće za Skuderiju pred domaćim navijačima na trci za Veliku nagradu Italije na stazi "Monca" 13. septembra. Badoer je na poslednje dve trke menjao povređenog Felipea >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Masu, ali je na obe bio ubedljivo poslednji.

„Želeo bih da naglasim da nismo tražili nikakvu finansijsku nadoknadu od Ferarija, i do dogovora smo došli jer smo uzeli u obzir šta je najbolje za Đankarla, ali i za sport generalno. Konkurentan italijanski vozač u bolidu Ferarija u Monci je jedna pozitivna priča za Formulu 1, koja će pomoći sportu u ovim teškim trenucima", rekao je Vidžaj Malija, prvi čovek Fors Indije.

Prelazak Fizikele u italijansku ekipu došao je samo četiri dana pošto je Italijan Fors Indiji na trci za Veliku nagradu Belgije, na stazi „Spa Frankošamp" doneo prve bodove u Formuli 1, od debija u šampionatu na startu prošle sezone.

„Veoma sam zahvalan Vidžaju Maliji što mi je pružio priliku da vozim za Ferari. Istina je da mi je to oduvek bila velika želja, i veoma je velikodušno s njegove strane što je omogućio da ona postane stvarnost. Nadam se da sam zauzvrat pomogao Fors Indiji da postane veći tim i da dođe do puta da ostvari svoje ambicije. To je sada veoma konkurentan tim i želim im sve najbolje", dodao je Fizikela.

Fors Indija tek treba da objavi ko će zameniti Italijana, a kao najrealnija opcija pominje se njegov sunarodnik Vitantonio Liuci, koji je do sada bio test vozač ekipe, dok takođe postoji mogućnost da šansu dobije Indijac Karun Čandok, koji se trenutno takmiči u GP2 seriji.

Ugovor Fizikele sa Ferarijem znači da će braniti boje italijanske ekipe na poslednjih pet trka ove sezone sezone (Italija, Singapur, Japan, Kina, Abu Dabi), ali i da će preuzeti ulogu test vozača od Badoera od 2010. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fizikela u Ferariju na određeno vreme

Izvor: Mondo, 03.Sep.2009

Tim Fors Indija saopštio je da će se njegov dosadašnji vozač, Đankarlo Fizikela, do kraja sezone trkati u bolidu Ferarija! On će zameniti povređenog Felipea Masu, pošto se Luka Badoer loše pokazao na dve trke u kojima je dobio šansu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.