Fetel i Hamilton: Biće neizvesno u Bahreinu

Izvor: Press, 11.Apr.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel i Hamilton: Biće neizvesno u Bahreinu

Prva trka u Australiji pripala je vozaču Ferarija, dok je na drugoj trijumfovao as Mercedesa. Sledeća trka je 16. aprila u Bahreinu.
foto: novosti.rs
Posle dve trke Šampionata sveta Formule 1 jasno je da će se za upražnjeni tron vladara, posle povlačenja Nika Rozberga iz sveta brzina, boriti dvojica vozača - Luis Hamilton, trostruki, i Sebastijan Fetel, četvorostruki prvak planete.
Prva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << trka u Australiji pripala je vozaču Ferarija, dok je na drugoj trijumfovao as Mercedesa. U Melburnu je Hamilton bio drugi, a u Šangaju je tu poziciju osvojio Fetel. U generalnom plasmanu sakupili su po 43 boda i jasno stavili do znanja da će njih dvojica na preostalih 18 trka odlučiti o tome ko će prigrliti šampionske lovorike.
- Trka u Kini je bila prava i uzbudljiva, Fetel i ja smo imali skoro iste rezultate, i da nije bilo "sejfti kara", bilo bi veoma tesno - pojasnio je Hamilton zašto je Fetel na prošloj trci kasnio šest sekundi. - Mislim da će ova sezona, odnosno borba za titulu biti veoma uzbudljiva, izjednačena i jedna od najneizvesnijih u kojima sam učestvovao. Ferari je obavio odličan posao.
Hamilton je naglasio da Fetela poštuje više nego bilo koga u Šampionatu.
- Ferari ima najbrži bolid u poslednjih 10 godina, a Fetel je dosad najbolji. Imamo prijateljski odnos i nadam se da će tako i ostati - kaže Hamilton.
Mercedes više nije dominantan kao ranijih sezona. Skuderija je uložila mnogo da bi najzad, posle dugo vremena posta, došla do titule.
- Mi smo u pauzi postigli veliki napredak i sada ubiremo plodove tog rada. Konkurentni smo Mercedesu, imamo brzinu, ali i dosta mesta za napredak. Cilj je titula - kaže Fetel.
Dok su u Mercedesu i Ferariju zadovoljni vožnjama svojih "prvih violina", druga dvojica vozača - Valteri Botas iz Mercedesa i Kimi Raikonen iz Ferarija - nisu bila na visini svojih sposobnosti, pogotovo Raikonen.
Botas je sakupio 23, a Raikonen bod manje. Na poslednjoj trci lekciju su im održali vozači Red bula.
- Morao sam da postignem bolji rezultat - složio se Raikonen, čijim učinkom, kažu dobro obavešteni izvori, nisu zadovoljni ni čelnici Ferarija.
Naredna treća trka u Šampionatu vozi se već 16. aprila za Veliku nagradu Bahreina i, svi se slažu, doneće novi veliki dvoboj Hamiltona i Fetela. 
POSLEDNjI KRUG U MALEZIJI
OVOGODIŠNjI Gran-pri Malezije u Kuala Lumpuru, na čuvenoj stazi Sepang, biće oproštajni. Naime, čelnici Gran-prija, ali i malezijska vlada, odustali su od daljeg učešća zbog smanjenog interesovanja gledalaca i sponzora, što je dovelo do drastičnog pada prihoda. Ipak, u Formuli 1 se niko nije preterano uzbudio zbog povlačenja GP Malezije iz Šampionata, jer će 2018. ponovo biti vožene trke za VN Nemačke i VN Francuske, pa će kalendar imati 21 trku, jednu više nego ovogodišnji.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Hamilton i Fetel izjednačeni, sledi "luda" sezona

Izvor: B92, 11.Apr.2017

Vozač Mercedesa Luis Hamilton i Ferarija Sebastijan Fetel izjednačeni su po broju bodova posle prve dve trke u novoj sezoni Formule 1...Njih dvojica su osvojili šest od poslednjih sedam titula u najbržem cirkusu, a Hamilton ove sezone očekuje vrhunsku borbu između njih dvojice...Jurnjavu sa Fetelom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.