Ferrari otkriva F70

Izvor: B92, 14.Dec.2012, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferrari otkriva F70

Naslednik Ferrarija Enzo, koji u javnosti za sada ima nezvaničnu oznaku F70, jedan je od novih modela koji ljubitelji automobila očekuju sa nestrpljenjem. Zbog toga svaki novi detalj koji italijanska kompanija objavi o ovom superautomobil izaziva posebno interesovanje.

Dve fotografije kojom Ferrari na kašičicu otkriva publici budući model prikazuju zasenčeni prednji i zadnji deo automobila. Na prvoj se može videti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << široki otvor za vazduh na prednjem braniku, farovi, kao i dodatni usmerivač vazduha na haubi.

Druga fotografija otkriva detalje zadnjeg dela automobila, poput okruglih stop svetala, velikog spojlera i Ferrarijevog amblema.

Kao što smo ranije objavili, očekuje se da će Ferrari F70 biti opremljen 6.3 litarskim V12 motorom koji se koristi u i najnovijem modelu F12 berlinetta. Osnovna razlika između te verzije i agregata koji će se ugrađivati u F70 je u tome što će naslednik modela Enzo raspolagati sa dodatnim elektromotorom koji će pružati još oko 100 ks i 270 Nm obrtnog momenta.

Prema rečima šefa Ferrarija, Amedea Felise, električni motor će omogućiti za 10% brži sprint od 0 do 200 km/h. Osim toga, F70 trebalo bi da bude lakši od nekadašnjeg modela Enzo za 20%, zahvaljujući karoseriji od ugljeničnih vlakana.

Ferrari za sada ne otkriva tačan datum premijere svog novog top modela. Izvesno je da će on biti predstavljen tokom 2013. godine, a prvi kandidat za to je auto-salon u Ženevi koji se održava u martu.

Pročitajte više o Ferrariju F70.

Pročitajte više o modelu F12 berlinetta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ferrari golica maštu prvim fotografijama novog F70

Izvor: Autoportal.rs, 14.Dec.2012

Naslednik kultnog Ferrarijevog super automobila po imenu Enzo je završen, pa vam tako danas donosimo prve fotografije objavljene u najnovijem izdanju Ferrarijevog magazina.

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.