Ferari zaribao, Kovalainen slavio

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferari zaribao, Kovalainen slavio

Pamtiće dugo Felipe Masa i tim Ferarija jučerašnju trku za VN Mađarske, kada su u poslednjim krugovima ispustili pobedu na stazi Hungaroring. Brazilac je dugo bio u vođstvu, napravio je i solidnu prednost nad Heikijem Kovalainenom, da bi tri kruga pre cilja crveni bolid „konjića“ iz Marinela jednostavno stao zbog problema sa motorom. Finac iz Meklarena je sa zadovoljstvom dočekao ovakav Masin poklon, kojim je zabeležio prvu pobedu u karijeri, ali i na stazi u Budimpešti.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ovo je veliki trenutak za mene. Uspeh koji sam toliko dugo čekao, zapravo još od kada sam počeo da vozim - nije krio oduševljenje Kovalainen. - Ispunio mi se dečački san i dugujem veliku zahvalnost celom timu. Sama trka je bila dosta teška. Masa i Hamilton su bili vrlo brzi u prvoj polovini trke, a onda sam pojačao ritam i počeo da forsiram, što nam je na kraju donelo trijumf.

Kovalainen je dao svoje viđenje vrlo neizvesnog rata između Ferarija i Meklarena.

- Evidentno je da su i Meklaren i Ferari vrlo dobri i da njihov uspeh zavisi od dana. Jednostavno, ko ima bolji dan i vozi brže, taj je uspešniji - smatra Finac.

REZULTATI HUNGARORINGA

KONAČAN POREDAK TRKE: 1. Kovalainen, 2. Glok, 3. Raikonen, 4. Alonso, 5. Hamilton, 6. Pike, 7. Truli, 8. Kubica.

GENERALNI PLASMAN VOZAČA: Hamilton 62, Raikonen 57, Masa 54, Kubica 49, Hajdfeld 41, Kovalainen 38, Truli 22, Alonso 18, Veber 18, Glok 13, Pike 13, Barikelo 11, Rosberg 8, Nakadžima 8, Kultard 6, Fetel 6, Baton 3, Burdua 2.

GENERALNI POREDAK KONSTRUKTORA: Ferari 111, Meklaren 100, BMNJ 90, Tojota 35, Reno 31, Red Bul 24, Vilijams 16, Honda 14, Toro Roso 8.

Pored njega, mesto na pobedničkom podijumu zauzeli su još i drugoplasirani Nemac iz Tojote Timo Glok, kao i aktuelni šampion „najbržeg cirkusa“ Kimi Raikonen iz Ferarija, koji je trku završio na trećem mestu. Posebno zanimljiv je uspeh Gloka, koji je pre dve nedelje trku za VN Nemačke završio na nosilima!

- Osećaj je neverovatan. Nisam mogao da verujem kada sam video da je Masa odustao u finišu trke, pogotovo zato što me je Raikonen konstantno pritiskao. Dobro sam startovao, ali je i ostatak tima funkcionisao besprekorno. Radili smo naporno i sav uloženi trud isplatio se baš na Hungaroringu - kaže vozač Tojote.

Luis Hamilton, do ove trke vodeći u generalnom plasmanu, takođe je imao probleme sa motorom, pa nije mogao da ispuni cilj i ostvari treću uzastopnu pobedu u ovogodišnjem šampionatu. Britanac je bio peti, a četiri poena sa Hungaroringa i peh Felipea Mase zadržali su ga na vodećoj poziciji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.