Izvor: Blic, 26.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ferari kalifornija“ samo za odabrane

Ferari" je svoj novi model „kalifornija" promovisao u Maranelu i Los Anđelesu pred više od hiljadu VIP gostiju, a čitava fešta prenošena je i putem internet. „Kalifornija" je kabriolet s tvrdim krovom, za čije je sklapanje, odnosno podizanje, potrebno svega 14 sekundi. „Ferari" pod haubom krije osmocilindrični.



4,3-litarski motor, koji raspolaže sa 460 KS, „kalifornija" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do stotke ubrzava za samo četiri sekunde, a maksimalna brzina je 310 km/h. Italijanski proizvođač prvi put u jednom od svojih modela koristi sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom. „Kalifornija" je dugačka 456 cm, široka 190 cm i ima međuosovinski razmak 270 cm. U „ferariju" kažu da će prosečna potrošnja biti samo 13,2 litra na 100 pređenih kilometara, a prvo zvanično pojavljivanje pred „smrtnicima" biće početkom oktobra na Salonu u Parizu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.