Ferari dobio novog direktora

Izvor: Sportal.rs, 24.Nov.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferari dobio novog direktora

Mauricio Arivabene, novi je dorektor Ferarija, a na to mesto došao je umesto Marka Matijačija. Matijači je sedam meseci bio na funkciji direktora Skuderije, nakon što je u aprilu zamenio Stefana Domenikalija, koji je podneo ostavku.

Arivabene je radio sa Ferarijem proteklih godina kroz sponzorsku saradnju sa kompanijom Filip Moris, u kojoj je radio od 1997. godine, prenosi Beta. Sezona u Formuli 1 završena je trkom za Veliku nagradu Abu Dabija, a  >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Ferari, prvi put od 1993.godine, nije ostvario nijednu pobedu.

Ferari je prošle nedelje saopštio da je angažovao četvorostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela iz Red Bula, a ekipu je napustio Fernando Alonso, koji će najverovatnije preći u Meklaren. Kimi Raikonen ostao je u timu.

Alonso je u maju 2013. godine u trci za Veliku nagradu Španije ostvario poslednju pobedu za Ferari, koji nakon toga u 33 trke nije uspeo da zabeleži trijumf.  Ferari je ove sezone u konkurenciji konstruktora zauzeo četvrto mesto sa 216 bodova, a ispred su šampion Mercedes (701), Red Bul (405) i Vilijams (320).

(Foto: Beta/AP/Hassan Ammar)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.