Ferari: Novi nos za nove pobede

Izvor: Mondo, 01.Feb.2013, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferari: Novi "nos" za nove pobede

Italijanski tim u Maranelu predstavio novi poboljšani bolid za predstojeću sezonu Formule 1, u kojoj će pokušati da prekine dominaciju Red Bula.

Ekipa Ferarija predstvila je javnosti u svojoj bazi u Maranelu novi bolid za predstojeću sezonu. U odnosu na prošli bolid, novi F-138 poseduje mnogo oštriji i aerodinamičniji "nos".

"Nije lako završiti na drugom mestu, ali zaboravali smo na prošlu sezonu. Ove godine smo radili na pouzdanosti bolida, performansama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << motora, zaustavljanju u boksu i radujemo se novoj sezoni, koja će biti teška", rekao je šef tima Stefano Domenikali.

Za "Skuderiju" će u 2013. voziti Španac Fernando Alonso i Brazilac Felipe Masa.

Ferari je poslednju titulu u konkurenciji vozača osvojio 2007. godine, kada je najbolji bio Kimi Raikonen, dok je u šampionatu konstruktora slavio 2008.

Nova sezona Formule 1 počinje u Melburnu 17. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

(MONDO/Tanjug, foto: f138.ferrari.com)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.