Ferari: Imali smo sreće

Izvor: Mondo, 25.Mar.2018, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferari: Imali smo sreće

Sebastijan Fetel, ali i Kimi Raikonen priznali da su sjajno iskoristili ulazak bezbednosnog vozila kako bi napravili obrt i na kraju slavili na prvoj trci sezone

Ferari slavi, Mercedes ne, jer je italijanska ekipa taktični odradila besprekoran posao na prvoj trci sezone Formule 1 za Veliku nagradu Australije.

Sebastijan Fetel iskoristio je uvođenje besbednosnog vozila posle problema bolida ekipe Has >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da uđe u boks, a nakon izlaska je preuzeo prvo mesto od Luisa Hamiltona i sačuvao ga do kraja.

"Imali smo sreće zbog 'sejfti kara'. Zaista sam uživao. Nadao sam se da ću bolje da startujem, ali nisam, pa sam morao da se zadovoljim trećim mestom. Posle toga sam pomalo izgubio vezu sa Luisom i Kimijem. Molio sam se za 'sejfti kar', a kada je jedan bolid stao u krivini četiri, a zatim i bolid Hasa u drugoj krivini, i kada sam to video, bio sam pun adrenalina", rekao je Fetel posle trke.

Fetel je drugi put uzastopno pobedio na Albert parku, a ukupno treći put u karijeri na toj stazi.

"Danas smo imali malo sreće i to prihvatamo. Trka je bila zamrznuta kada sam ušao u boks, a kada sam izašao znao sam da će biti teško preticati. Luis je pritiskao, posebno u završnici, ali u poslednjih pet krugova sam mogao malo više da uživam. On je dan ranije odvezao sjajan krug i zaslužio je pol-poziciju, vozio je dobro i od početka je konrolisao trku", naveo je Nemac.

On je dodao da ekipa još nije tamo gde bi želela da bude kao i da ne oseća bolid još u potpunosti, ali da je trka u Melburnu dobar početak i motivacija za nastavak sezone.

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton složio se da je Ferari obavio bolji posao u Melburnu.

"Ovo je bio neverovatan vikend, došli smo u Melburn i imali dobru trku. Velike čestitke Sebastijanu i Ferariju. Oni su bolje obavili posao. Mi moramo da analiziramo šta se dogodilo i da radimo na tome. I dalje imamo dobar tempo, tokom trke pa do kraja sam mogao da pritiskam Fetela, ali na ovoj stazi je teško preticati. Na kraju sam želeo da sačuvam motor, pošto ima još trka", rekao je Britanac posle osvajanja drugog mesta.

Trećeplasirani Kimi Raikonen iz Ferarija morao je biti zadovoljan urađenim.

"Bilo je u redu. Ja nisam imao mnogo sreće, ali Sebastijan je imao, a to je naša ekipa. Tokom trke sam pristojno vozio, ali teško je preticati. 'Sejfti kar' je čista sreća, ali uspeli smo da zadržimo treće mesto. Zadovoljan sam", naveo je Raikonen.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.