Fetel trijumfalno započeo sezonu Formule 1

Izvor: RTS, 25.Mar.2018, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel trijumfalno započeo sezonu Formule 1

Vožač Ferarija Nemac Sebastijan Fetel pobedio je na trci za Veliku nagradu Australije na otvaranju nove sezone Formule 1. Drugi je na cilj stigao Luisa Hamilton iz Mercedesa, dok je treće mesto zauzeo Fetelov kolega Kimi Raikonen.
Fetel je u 26. krugu kada je na stazi bilo bezbednosno vozilo iskoristio odlazak u boks aktuelnog šampiona Britanca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je imao pol poziciju, preuzeo prvo mesto i sačuvao ga do kraja.

Fetel je pobedom na Albert parku ostvario 48. pobedu u karijeri.
Treće mesto osvojio je drugi vozač Ferarija Finac Kimi Raikonen, a potom slede domaći takmičar Danijel Rikardo iz Red Bula, iskusni Španac Fernando Alonso iz Meklarena i drugi vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen.

Naredna trka vozi se 8. aprila u Bahreinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.