Ferari Džona Lenona na aukciji

Izvor: Blic, 14.Jan.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ferari" Džona Lenona na aukciji

LONDON - Britanska aukcijska kuća "Bonhems" najavila da će 5. februara staviti na aukciju "ferari 330GT", prvi automobil koji je 1965. godine vozio član "Bitlsa" Džon Lenon.

Predviđena cena automobila biće između 120.000 i 170. 000 evra.

U knjizi "Život Džona Lenona", autor Filip Norman piše da je vest o tome da je Lenon februara 1965. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobio vozačku dozvolu istog momenta dospela na naslovne strane britanskih novina, a da je dvorište kuće u kojoj je živeo bilo puno luksuznih automobila koje su mu prodavci nudili.

"Pored svih tih automobila, Džon se opredelio za plavi ferari, koji će se sada naći na aukciji, i platio ga 2.000 lira, kaže Norman i dodaje da je muzičar posle dva meseca kupio "rols-rojs fantom V i "mini" koji je držao u garaži.

Džejn Makela, autorka nekoliko publikacija o nekadašnjem članu Bitlsa, objašnjava da je Lenon vozio "mini" kada je želeo "da lunja po gradu i okolini, "rols-rojs" kada je želeo da se opusti i uživa, a "ferari kada je želeo da oseti brzinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.