FORMULA 1: Hamilton pobedom zatvorio sezonu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FORMULA 1: Hamilton pobedom zatvorio sezonu (FOTO)

Britanac ubedljivo osvojio titulu.

Luis Hamilton već je osvojio titulu šampiona u Formuli 1, ali je i u Abu Dabiju odvezao vrhunsku trku i slavio trijumf ispred Sebastijana Fetela iz Ferarija i Maksa Ferštapena iz Red Bula. Ovu trkiu je obeležio i oproštaj Fernanda Alonsa od najbržeg cirkusa na svetu, a na poslednjoj trci Španac je u Meklarenu zauzeo 11. mesto.

STRAVA U ABU DABIJU: Pogledajte kako je Nemac izleteo sa staze (VIDEO)

ZAPAMTITE OVU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SCENU: Ove slike imaće POSEBNO mesto u istoriji Formule 1 (FOTO)

RACE CLASSIFICATION: ABU DHABI 🇦🇪

21 races = DONE

2018 = DONE #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/XKe4BrEv9Z

— Formula 1 (@F1) November 25, 2018

Hamitlonu je ovo bila 11. pobeda u sezoni, a 73. u karijeri, a u Abu Dabiju je startovao sa pol pozicije i nije imao poteškoća da ostvari trijumf na završetku sezone.

DRIVER STANDINGS

As the chequered flag falls, the final points of 2018 are in... 🏁@LewisHamilton becomes the first driver to break the 400-point barrier 💪

Kimi *just* holds on to P3, with Verstappen and Bottas right behind 👀#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/pKRfEC9Usn

— Formula 1 (@F1) November 25, 2018

Britanac je sezonu završio sa 408 bodova, Fetel je zauzeo vicešampionsku poziciju sa 320 bodova, dok je treći Kimi Raikonen sa 251 bodom koji je u Abu Dabiju vozio poslednju trku za Ferari, ali je nije završio.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.